Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

De ce nu furnizează Global Energy agent termic la parametrii normali?

caldura cu taraitaFurnizorul de agent termic în sistem centralizat din Giurgiu îşi bate joc de sănătatea oamenilor. Mai mulţi giurgiuveni ne-a semnalat faptul că nu beneficiază de căldură suficientă în apartamente, din cauza reducerii parametrilor de furnizare a agentului termic. Măsura luată de Global Energy nu este una justificată, în condiţiile în care, de acum, dispun de surse financiare pentru a plăti gazul utilizat ca materie primă, după ce Consiliul local a aprobat contractarea unui împrumut pentru plata în avans a subvenţiei locale.

Agent termic călduț

 

Întrebarea care îi macină acum pe giurgiuvenii care primesc, în prezent, căldură mai mult pe hârtie, este de ce plătesc un preţ aşa de mare pentru gigacalorie, dacă tot sunt nevoiţi să utilizeze şi alte surse de încălzire? Mai mulţi preşedinţi de asociaţii ne-au semnalat că agentul termic ajunge în punctele termice la presiune scăzută, cu mult sub parametrii optimi.

Au făcut economie

 

Explicaţia celor de la Global Energy este aceea că au avut probleme cu plata contravalorii gazului aşa că au profitat de temperaturile crescute de afară pentru a face economie.

Directorul Global Energy Production, Sorin Cepraga, susţine că în zilele următoare, după ce vor primi suma provenită din creditul contractat de autorităţile locale, vor putea plăti gazul în avans şi nu vor mai fi probleme cu parametrii de furnizare a agentului termic.

Marcela Petcu

Advertisement

Arhive