Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

DN 5 Giurgiu-Bucureşti, din nou sub asaltul TIR-urilor

btyA devenit o realitate cotidiana ca intrarea în Giurgiu, dinspre Daia, sa fie luata cu asalt de TIR-urile care aşteapta sa treaca graniţa în Bulgaria.

TIR-urile care  aşteapta în cursul zilei de astazi sa iasa din tara prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse formeaza o coada de kilometri pe una dintre cele doua benzi pe sensul de mers Bucuresti-Giurgiu al Drumului National DN5.

Traficul masinilor marfa creste la finele saptamânii si acest lucru, cumulat cu faptul ca soferii de tiruri pot achizitiona vinieta de calatorie pe drumurile din Bulgaria doar de la cele doua ghisee din punctul de frontiera duce la formarea cozilor.

Pentru a nu se crea ambuteiaje la intrarea în Giurgiu, poliţiştii au luat masura ca tirurile sa mearga în vama în mod controlat, în coloana, motiv pentru care zeci de autovehicule aşteapta şi pâna în zona intersecţiei de la Bibiţa.

În 24 de ore, prin PTF Giurgiu-Ruse intră sau ies din tara aproximativ opt sute de tiruri pe fiecare sens de mers, iar de la începutul anului, de când autoritatile bulgare au luat masura ca vinietele de calatorie pe drumurile din Bulgaria sa fie achizitionate doar din punctul de frontiera, cozile de tiruri au devenit o obisnuinta.

 

Advertisement

Arhive