Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Două autoturisme TESLA căutate în Norvegia, găsite la Vama Giurgiu!

masina-furata-tesla-e1562758736838Doi români care încercau să scoată din ţară două autoturisme marca Tesla, în valoare de 90.000 de euro, respectiv 70.000 de euro, căutate de autorităţile din Norvegia, au fost prinși de poliţiştii de frontieră din Vama Giurgiu.

masina-furata-tesla-2-768x461

Potrivit IPTF Giurgiu, marți, în jurul orei 09.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră un cetăţean român care conducea o platformă pe care se afla un autoturism marca Tesla, model X, fabricat în anul 2016, însoţit de cetăţeanul român J.A., în vârstă de 36 ani.

Cu ocazia controlului, în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare în urma cărora au constatat că autoturismul transportat pe platformă figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Norvegia în data de 27 iunie.

În acest timp, polițiștii au observat, în imediata apropiere a punctului, staţionând pe marginea drumului, un alt autoturism Tesla, model S. Șoferul maşinii a fost legitimat şi identificat ca cetăţeanul român F.F., în vârstă de 39 de ani, care a declarat că aşteaptă o platformă pentru a transporta autovehiculul în Bulgaria.

Și de această dată, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări cu privire la  autoturismul respectiv în bazele de date şi au contactat autorităţile norvegiene care le-au transmis că maşina aparţine unei firme de leasing din Norvegia, fiind astfel emisă o alertă de bun căutat pentru confiscare, în acea zi.

Faţă de cele constatate, cetăţenii români au declarat că transportau cele două autoturisme în Bulgaria, la solicitarea unui prieten și nu aveau cunoștință despre faptul că acestea se află în atenția autorităților.

O zi mai târziu, miercuri, în jurul orei 6.00, a fost depistat alt autoturism dat în urmărire, de data aceasta în Marea Britanie. Este vorba despre un SUV de lux, Range Rover, condus de T.O.A., cetățean român în vârstă de 34 de ani. Mașina era bun căutat pentru confiscare, iar alerta era introdusă de autorităţile din Marea Britanie, încă din 14 august 2018.

masina-furata-land-rover-e1562769265534

Cetăţeanul român a declarat că a cumpărat autoturismul din Marea Britanie în anul 2018 și nu avea cunoștință despre faptul că acesta se află în atenția autorităților.

În cele trei cazuri, poliţiştii de frontieră au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de”tăinuire”, iar autoturismele în valoare totală de 178.000 euro, au fost indisponibilizate la sediul I.T.P.F. Giurgiu, până la finalizarea cercetărilor.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive