Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

După scandalul cu Boureanu, poliţiştii îşi iau camere video

boureanu-a-facut-si-ceva-bun-politistii-ar-putea-241c949b38320825ce-620-250-2-95-1Poliţia Română a lansat un proiect-pilot prin care poliţiştii din structurile de siguranţă şi ordine publică vor purta o cameră video şi audio, pentru ca discuţiile cu cetăţenii să fie înregistrate şi folosite ca mijloc de probă. Iniţiativa vine imediat după scandalul provocat de fostul deputat Cristian Boureanu. IGPR a mai demarat un astfel de proiect, însă doar pe hârtie, după o propunere a Sindicatului Europol, care a oferit şi logistica necesară pentru începerea proiectului.

Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin vocea purtătorului de cuvânt Georgian Drăgan, a anunţat imediat după ce poliţiştii Brigăzii Rutiere Bucureşti au fost ultragiaţi de fostul parlamentar Boureanu, faptul că poliţiştii din două municipii reşedinţă de judeţ vor fi dotaţi cu camere video, în două zone diferite ale ţării. Filmările ar urma să fie folosite ca probe în instanţă.

61891435

„În cadrul acestui proiect pilot, ne propunem să verificăm dacă este util acest sistem, dacă sunt utile aceste camere poliţiştilor din trafic. Acestea vor fi implementate, pentru început, în două municipii reşedinţă de judeţ din două zone diferite ale ţării pentru a vedea atât reacţia poliţiştilor, cât şi reacţia cetăţenilor. Îi ajută pe poliţişti pentru că pot filma discuţiile cu participanţii la trafic, dar acestea sunt utile şi pentru cetăţeni pentru că pot constitui probe în anumite cazuri”, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Advertisement

Arhive