Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Feerie pe Dunăre, la Giurgiu. Colonii de pelicani şi cormorani, pe fluviul îngheţat

IMG_4443Imagini de poveste surprinse pe Dunăre, la Giurgiu, unde pe mare parte din fluviu s-au format poduri de gheaţă. O adevărată feerie este şi prezenţa în puţinele ochiruri a apă rămase, dar şi la mal, a unor colonii de păsări, respectiv pelicani şi cormorani.

IMG_4441

Pe luciul apei, se mișcă cu viteză numeroşi cormorani şi pelicani, una  una dintre cele mai mari păsări zburătoare din România şi din lume. Cel mai probabil, în căutarea hranei, aceştia au ajuns şi în zona Giurgiu, în apropiere de restaurantul „Perla”, unde pot căuta peşte, hrana lor preferată. Pelicanii sunt însoţiţi de cormorani, consideraţi maeştri ai pescuitului. Aceştia aşteaptă prada în zona de mal sau pe luciul râurilor, iar în momentul în care trebuie să se scufunde sub apă, se propulsează rapid cu aripile şi picioarele, şi prind peştele cu ciocurile special adaptate.

Să nu credeţi că cele două specii stau împreună de plăcere. Pelicanii stau de multe ori împreună cu cormoranii, nu de voie: cormoranii vânează și pelicanii îi așteaptă și le fură peștele!

Advertisement

Arhive