Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Festivitate de omagiere a domnului dirijor Augustin Daponte pentru întreaga activitate

20150220-phpThumb_generated_thumbnailjpgDuminică, 22 februarie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, va avea loc festivitatea de omagiere a domnului dirijor Augustin Daponte, la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului”, începând cu orele 12.00, după Sfânta Liturghie. Sfântul Lăcaș, acolo unde va avea loc acest eveniment, are o însemnătate aparte pentru domnul dirijor, ajuns acum la vârsta de 92 de ani, fiind prima biserică unde a activat ca membru component al corului „Cântarea Dunării” și ulterior ca dirijor timp de 30 de ani.

De-a lungul întregii activități, domnia sa a mai condus și alte coruri, atât bisericești cât și laice, dintre care amintim Corul bisericesc ,,Freamătul” și Corul O.C.L. De asemenea, Corul „Cântarea Dunării”, aflat sub bagheta domnului Augustin Daponte a activat timp de 30 de ani la Biserica ,,Buna Vestire” din Giurgiu, până în anul 2010.

Potrivit site-ului Episcopiei Giurgiului, festivitatea de omagiere, desfășurată în parteneriat cu Primăria Municipiului Giurgiu, reprezintă un prinos de recunoștință față de munca de o viață pe care domnul dirijor Augustin Daponte a depus-o alături de numeroși membri ai corurilor pentru înfrumusețarea sfintelor slujbe și pentru slava lui Dumnezeu.

 

Advertisement

Arhive