Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Giurgiu, un judeţ expus, în caz de cutremur!

20140505-harta-risc-cutremur-asigurare_38789600Cele mai multe judeţe din ţară sunt total expuse în caz de cutremur ori inundaţii, arată un material al Economica.net. Aceştia au prezentat o hartă prin care ne arată care sunt riscurile de inundaţii şi cutremur, corelate cu procentul de locuinţe asigurate, iar Giurgiu nu stă prea bine, cel puţin la gradul de asigurare în caz de cutremur şi incendii.

Practic, pentru astfel de calamităţi, doar 23% dintre locuinţe sunt asigurate. Şi asta în contextul în care ne aflăm într-o zonă cu risc mare şi foarte mare de cutremur. Un lucru bun este acela că în ciuda gradului scăzut de locuinţe asigurate, ne aflăm într-o zonă verde, cu risc scăzut de inundaţii.

Bucureştiul, cu risc ridicat de cutremur, însă total protejat în caz de inundaţie, este asigurat aproape integral. Prin comparaţie, judeţele sărace sunt asigurate în proporţii de sub 20% şi este cazul judeţelor Vaslui, Botoşani sau Teleorman. În cel mai bun caz (Sibiu), doar jumătate din locuinţe sunt asigurate, iar judeţul Sibiu nu este nici pe departe unul dintre cele mai expuse la riscurile catastrofale.

O situaţie apropiată de raportările la nivel naţional o mai regăsim în Braşov, Prahova, Timiş şi Satu-Mare, unde gradul de acoperire sare de 40%, dar şi în Cluj, Constanţa sau Bistriţa, unde ponderea locuinţelor asigurate în totalul fondului locativ se apropie de acest nivel. În restul celor 33 de judeţe ale ţării, sunt asigurate sub o treime din locuinţe. Ba, mai mult, în opt din aceste judeţe, mai puţin de 20% din gospodării beneficiază de o poliţă împotriva calamităţilor. Din primele zece cele mai asigurate judeţe, majoritatea prezintă un risc scăzut şi foarte scăzut de calamitate.

Marcela Petcu

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive