Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Giurgiuvenii vor plăti taxă pentru locul de parcare de reședință. Se ridică din nou maşinile!

IMG_7251Giurgiuvenii vor plăti din martie taxă pentru parcările de reşedinţă iar acestea vor putea fi închiriate prin licitaţie publică. În plus, vor fi sancţionaţi şoferii care staţionează neregulamentar şi se vor ridica din nou maşinile parcate aiurea pe domeniul public.

Măsura a fost anunţată de către primarul Nicolae Barbu, care a afirmat că baza legală o reprezintă o hotărâre de Consiliu local din 2010, modificată în 2012 şi 2013.

Închirirea locurilor de parcare de rezidenţă a fost tergiversată, a spus edilul-şef, de faptul că acestea nu erau suficient amenajate. Însă, susţine Nicolae Barbu, având în vedere problemele create în această iarnă utilajelor de dezăpezire, de către cei care au parcat neregulamentar, se impune luarea acestei decizii.

Începând din martie, când vremea va permite marcarea locurilor de parcare de reşedinţă, acestea vor fi scoase la licitaţie. Preţul de închiriere va fi de 180 lei/an şi vor avea prioritate autoturismele înmatriculate în România.

img_2271

„Închirierea se va face prin licitaţie iar preţul va fi de 180 lei/an. Pentru cei care au maşini  înmatriculate în Bulgaria, aceştia vor putea licita doar dacă rămân locuri libere de parcare”, a spus Barbu, subliniind că au prioritate autoturismele înmatriculate în România pentru care se plătesc impozite.

În plus, şoferii care nu îşi parchează regulamentar maşinile pe domeniul public din municipiu riscă să plătească amenzi substanţiale. Asta, deoarece Primăria Giurgiu vrea să ridice autoturismele parcate neregulamentar pe domeniul public, proiectul respectiv fiind încă în vigoare.

„Vom da amenzi şi vom avea la dispoziţie un utilaj care să ridice maşinile care blochează trotuarele, căile de acces, parcările, pentru că toţi şoferii trebuie să înţeleagă că legea trebuie respectată. Nu aş vrea să se înţeleagă că se vor ridica din nou maşinile, dar nu mai putem tolera acele cazuri în care, din rea-voinţă, se blochează circulaţia sau accesul pietonilor pe trotuare”, a precizat primarul Nicolae Barbu.

Marcela Petcu   

Advertisement

Arhive