Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Guvernul a adoptat prevederile care sancționează șoferii ce fac live la volan

186_3dba17b7fc843e0b828264f307cd98ca-560x291Guvernul a adoptat, ieri, modificarea prevederilor Codului Rutier care presupune sancționarea drastică a șoferilor care transmit live pe Facebook în timp ce conduc, unul dintre principalele motive ale accidentelor rutiere. Sancțiunea constă în 4 puncte penalizare și între 6 și 8 puncte de amendă.

În ședința de luni, Guvernul a adoptat noi modificări ale Codului Rutier care au drept scop prevenirea accidentelor de circulație provocate de șoferii care folosesc telefonul mobil pentru a transmite live pe rețelele de socializare.
„Astfel, se va interzice ținerea în mână ori folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare. Varianta aflată în prezent în vigoare interzice doar folosirea telefoanelor mobile în timpul mersului”, informează Ministerul de Interne.
Nerespectarea noilor prevederi se va sancționa cu patru puncte de penalizare și între 6-8 puncte amendă.
Vor fi sancționați cu amendă și șoferii pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru anumite vehicule.
„În plus, titularul unui permis de conducere care încalcă o regulă privind circulația vehiculelor în timp ce ține în mână sau folosește telefonul ori un alt dispozitiv mobil va fi sancționat cu 4-5 puncte-amendă și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile, având în vedere că în acest caz gradul de pericol social crește. Folosirea telefonului mobil și a altor dispozitive electronice de comunicare sau divertisment, în timpul mersului, reprezintă unul dintre principalii factori de distragere a atenției pentru conducătorii de vehicule, constituind o reală problemă pentru siguranța rutieră, prin amploare și frecvență”, mai arată sursa citată.
Prin introducerea noilor modificări se urmărește reducerea numărului accidentelor de circulație cauzate de faptul că șoferului i-a fost distrasă atenția de la condus din cauza folosirii telefonului mobil sau a unui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video.
Noile reglementări vor intra în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, perioadă în care Poliția Rutieră va desfășura activități de informare a participanților la trafic, mai subliniază MAI.
Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

One Response to Guvernul a adoptat prevederile care sancționează șoferii ce fac live la volan

  • Soferul atent says:

    Normal ca ne facem d-alea, cum le zice… selfiuri.. pentru ca, mergeam deunazi pe un drum (daca pot sa-i spun – public) si m-a depasit unul cu bicicleta. Am un opel Astra H, 2009, 1,7CDTI, A/C, SRS, calcutalor de bord, inchidere centralizata, fara alarma (mi-au furat-o anul trecut) 2009, 239.000 km (cca 2100euro la piata acum), dar mai rapid a fost cel cu bicicleta. De ce? nu este masina de firma, este personala.
    Pe astfel de drumuri, si de mergi cu fata sau in marsarrier (cu spatele) faci cam tot atata timp dar, consumul este 12%. Si, atunci, iti iei bicicleta….
    LRD

Arhive