Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhiveÎn atenţia posesorilor de telefoane Huawei!

fbFacebook va interzice preinstalarea aplicaţiilor sale pe telefoanele Huawei, decizia fiind o nouă lovitură pentru gigantul tehnologic chinez, care încearcă să îşi menţină afacerile în condiţiile interdicţiei americane de a cumpăra componente şi software din Statele Unite.

Grupul chinez este al doilea mare producător mondial de smartphone-uri după Samsung şi în prezent aspiră la poziţia de lider mondial.

Clienţii care au deja telefoane Huawei vor putea să folosească în continuare aplicaţiile Facebook şi să primească actualizări, a anunţat compania americană. Dar telefoanele Huawei noi nu vor mai avea preinstalate aplicaţiile Facebook, WhatsApp şi Instagram.

Vânzătorii de smartphone-uri încheie deseori acorduri pentru preinstalarea unor aplicaţii populare, cum este Facebook. Aplicaţii precum Twitter şi Booking.com sunt la rândul lor preinstalate pe telefoanele Huawei, pe multe pieţe.

Twitter a refuzat să comenteze, iar Booking Holdings nu a răspuns solicitărilor de informaţii.

Decizia Facebook afectează perspectivele vânzărilor grupului Huawei Technologies, a cărui divizie de telefoane a devenit anul trecut cea mai mare sursă de venituri, susţinute de creşterea puternică din Europa şi Asia.

Reprezentanţii Huawei au refuzat să comenteze.

Gigantul american Google a anunţat că va respecta un decret care a intrat în vigoare vineri şi care interzice companiei chineze să mai beneficieze de actualizările la sistemul de operare Android.

În schimb, grupul chinez nu a spus ce se va întâmpla cu telefoanele pe care le va vinde în viitor, care este puţin probabil să mai aibă acces la o serie de servicii populare oferite de Google, precum Gmail, YouTube şi Chrome, dacă nu va fi obţinută o licenţă specială.

Google Playstore şi aplicaţiile Google vor fi disponibile în continuare pentru modelele actuale de telefoane Huawei, inclusiv cele care nu au fost încă livrate sau chiar construite.

 

Sursa: capital.ro

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive