Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Întâlnire cu astronomul giurgiuvean Mirel Bîrlan

Mirel BirlanUn eveniment de excepţie, organizat de Biblioteca Județeană ”I.A. Bassarabescu”, la sediul din Str. Ștefan cel Mare, nr. 14, luni, 14 octombrie, ora 14.00, ce face posibilă întâlnirea cu astronomul giurgiuvean Mirel Bîrlan.

Totodată se anunţă şi lansarea volumului „Introducere în lumea asteroizilor”, semnat de Mirel Bârlan şi Adrian Şonka.

afis mirel birlan

Mirel Bîrlan s-a născut în 1963, în satul Vieru, comuna Putineiu.

A obținut diploma de bacalaureat la liceul Ion Maiorescu din Giurgiu. În 1986 a absolvit Facultatea de Fizică a Universității din București, iar în 1997 a obținut titlul de doctor în științe în specialitatea Astronomie cu lucrarea intitulată: Proprietăți de rotație și compoziția mineralogică a asteroizilor. Majoritatea subiectelor științifice abordate în cursul carierei sale sunt în domeniul planetologiei.

Actualmente este cercetător la Institutul de Mecanică Cerească și Calculul Efemeridelor din Paris al Observatorului Astronomic din Paris, Franța și cercetător asociat la Institutul Astronomic al Academiei Române.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive