Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Întâlnire de lucru a producătorilor români de mere, la livada din Uzunu! (FOTO)

IMG_9165Recent, la Cooperativa Agricolă ROMFRUCT M&M, din Uzunu, a avut loc o întâlnire de lucru a producătorilor de mere din ţară.

Acţiunea a fost o premieră în judeţul nostru şi s-a bucurat de participarea unor reprezentanți din asociații de producători, consultanți, a reprezentantului firmei care acordă certificatul „GLOBALGAP”, a reprezentantului grupului de firme ce alcătuiesc „Casa Olandeză a Pomicultorului”, ai retailer-ului „Mega Image” şi, nu în ultimul rând, conducerea filialei Giurgiu a Băncii Transilvania, finanţatoarea proiectului livezii de mere de la Uzunu.

IMG_9134

IMG_9138

IMG_9166

IMG_9177

Invitații au vizitat atât livada, cât şi cel mai modern depozit frigorific de fructe, integral computerizat, din judeţul Giurgiu, aflat în aceeaşi locaţie.

IMG_9208

Această livadă, aflată în apropiere de DN 5, pe raza satului Uzunu, comuna Călugăreni, întinsă pe o suprafaţă de 18 ha, a fost înfiinţată prin intermediul unui proiect european, a cărui valoare este de 1.286.443 de Euro.

Gazdă şi ghid pentru invitaţi a fost Mircea Grigoriu, owner-ul firmei ”Micul Fermier”, un tânăr investitor, cunoscut arbitru asistent FIFA.

nud

Printre soiurie de mere plantate aici se numără: Gala Schniga, Granny Smith, Pinova, Red Delicious Red Velox şi Golden Delicious.

IMG_9108

Tot aici urmează să fie construită şi o fabrică de sucuri naturale. De asemenea, a mai fost implementat un nou proiect – cultivarea a 9 ha de struguri de masă, urmând încă unul cu încă 14 ha tot de mere.

Depozitul frigorific, integral computerizat, are o particularitate care-l face unic: condiţiile de depozitare (temperatură, umiditate etc) pot fi monitorizate şi modificate de la mii de kilometri distanţă, prin internet, cu ajutorul unui computer sau chiar al unui telefon mobil.

IMG_9218

IMG_9237

IMG_9238

IMG_9247

Întâlnirea de la Uzunu le-a fost de un real folos producătorilor de mere prezenţi. În primul rând a fost un schimb de experienţă. Prezenţa specialiştilor din domeniu dar şi din cel bancar a făcut posibil să se primească sfaturi şi să se afle răspunsuri la toate întrebările pe care fermierii le-au pus.

Advertisement

Arhive