Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Întrebarea verii, la Giurgiu: De unde vine mirosul urât din oraş?

IMG_1566O problemă cu care se confruntă  în această vară locuitorii orașului Giurgiu este mirosul neplăcut care se degajă în atmosferă.  Temperaturile ridicate contribuie la amplificarea mirosului  pestilenţial, de care sunt  „întâmpinaţi” chiar şi cei care intră în oraş, prin zona Dunăreana. Giurgiuvenii se plâng de  problema „urât mirositoare”, care nu mai poate fi înlăturată.

Principalele surse ale mirosului pestilenţial par a fi bazinele de colectare a apelor pluviale, dar şi canalizarea.

Din cauza căldurii, mirosul a devenit din ce în ce mai puternic, fiind resimţit în zone precum Tineretului, intrarea în Giurgiu dinspre Kaufland, bd. Negru Vodă sau str. Berzei.

Întrebat de problemă, primarul Nicolae Barbu susţine că de vină sunt cele patru bazine de retenţie a apelor pluviale, dar şi sistemul de canalizare pluvială, care trebuie curăţat. Acesta susţine că va solicita Apa Service să prezinte o soluţie tehnică atât în ceea ce priveşte cele patru bazine de retenţie, dar şi legat de curăţarea conductelor de canalizare pluvială, astfel încât să poată fi prevăzute fonduri pentru soluţionarea problemei mirosului insuportabil.

Până atunci, giurgiuvenii sunt nevoiţi să suporte aceste miresme, care se manifestă în fiecare an, în anotimpul cald. Problema este că niciodată mirosul greu nu a fost atât de intens precum în ultima perioadă.

Marcela Petcu

Advertisement

Arhive