Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

„La Căprioara”, pe strada Gării, în Giurgiu, odinioară şi acum FOTO INEDIT!

prima amenjare la caprioara giurgiuPostez doar imaginile din două epoci apuse şi una din zilele noastre… vouă vă revine misiunea de a comenta!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

La Caprioara azi

Vă mulţumesc

Vasile Arcanu

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

4 Responses to „La Căprioara”, pe strada Gării, în Giurgiu, odinioară şi acum FOTO INEDIT!

 • cezar jipa says:

  tocmai am primit un link cu poze din giurgiu 1941 cu trupe germane. am pus link-ul pe facebook,extraordinare imaginile,sa vedeti tancuri pe strada garii sau pe farfurie in zona fostului hotel victoria, feribotul din port,pod de vase spre russe s.a. cred ca imaginile pot fi luate fara drept de autor si puse aici,sa le vada si giurgiuvenii care nu au facebook.

 • Anton Gheorghe says:

  Eu cred ca am prins „Caprioara”intr-o perioada dintre cele doua fotografii.Pe coltul cu strada „Eroilor”era un magazin alimentar numit popular „Redresarea”,acolo m-am intalnit odata cu o fosta colega de liceu,fericita ca luase admiterea la Facultatea de Chimie.Pe coltul din dreapta venind de la Gara ,se afla o cladire frumoasa cu etaj,unde avea sediul „Statia de Radioficare”si lucra Dl.Traian Barbalata.

 • Veverita Catalin says:

  In dreapta imaginii se zareste str. GH Doja, spre Politie , iar mai in dreapta, lipsind din cadru, era binecunoscuta „Autoservire” de la Caprioara…”autoservirea lui Marcel”…

 • Anton Gheorghe says:

  Revin cu cateva amintiri despre zona „Caprioara”.Pe coltul din dreapta,pe str.Garii era o Frizerie careia ii scartaiau dusumelele date proaspat cu petroxin(sau gaz lampant).Pe partea cealalta era o Bombonerie,unde vindea unul pe nume Boiangiu,avea niste cornete de hartie precum vanzatoarele de seminte.Alaturi se afla o Tutungerie,am tras cu urechea fara sa vreau la discutia dintre doua giurgiuvence,una se lauda ca a fost la mare si ca intr-un restaurant a invitat-o la dans Jean Marais,actorul francez din filme de capa si spada.Cred ca batea campii,mai ales ca pronunta numele actorului asa cum se scrie.Tot acolo,separat de cladiri era un chiosc de ziare,de forma circulara,de unde cumparam niste brosuri de literatura stiintifico-fantastica(1 leu exemplarul),dar si Gazeta Matematica si Fizica(1.50 lei).Trimiteam probleme rezolvate si cand imi aparea numele primeam si niste bani.
  Pe coltul celalalt era cladirea din care vorbea in fiecare seara Traian Barbalata la Emisiunea locala,in prezent demolata.In continuare ,pe partea dreapta era intrarea la Gara de Marfuri si apoi Restaurantul „Rapid”,cu numeroase biciclete „parcate” in fata.Urma apoi o brutarie unde imi”petreceam” mult timp din vacanta sa stau la coada sa cumpar paine „la liber”,fiindca aceea „pe cartela”nu ne ajungea nici „pe o masea cariata”(vorba unui frate mai mare).Peste drum ,se afla pe colt un salon de nunti si botezuri,unde dansatorii pe ritmuri populare bateau dusumeaua de iesea praful,vorba lui Mircea Baniciu „si vom rupe la opinci,si-om face gropi adanci”.
  Revenind la punctul de plecare,magazinul „Redresarea”(cladirea exista,se vede in poza),unde m-am intalnit cu o colega,am plecat la „Ilie Pintilie” sa vedem filmul” Foto Haber”,dar pe la jumatate mi-a soptit „nu-mi place filmul,hai la meci!”si asa am ajuns pe stadionul din Parcul Alei unde avea loc un campionat de handbal.Am recunoscut in poza treptele pe care am coborat si locurile din dreapa unde am stat,aflate acum in paragina…

Arhive