Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

La Giurgiu, 2.000 de beneficiari ai alimentelor de la UE nu şi-au ridicat pachetele. Când începe redistribuirea acestora

20150211-ajutoare-alimentare-3Începe redistribuirea alimentelor europene pentru nevoiași. Direcţia de Asistenţă Socială Giurgiu mai aşteaptă până pe 25 februarie ca beneficiarii pachetelor cu alimente europene să vină să-și ridice produsele.

Persoanele care au primit pachete cu alimente din partea UE în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) vor putea să mai primească produse. Nu în aceleași cantități ca în prima rundă, ci în limita a două cutii din fiecare aliment. Decizia a fost luată, marţi, de Guvern, care a explicat în Hotărârea adoptată că produsele rămase în stoc vor fi redistribuite în perioada următoare prin compensări între primării din același județ sau din județe diferite. După compensarea între primării, pachetele de ajutoare alimentare vor fi suplimentate, conform nevoilor identificate. Guvernul a hotărât și că suplimentarea se va face cu respectarea unor condiții. Produsele vor fi acordate doar pentru persoanele care au primit anterior ajutoare alimentare, fie pe lista de cupoane, fie pe lista suplimentară – maximum două cutii din fiecare produs pentru fiecare persoană, cu același număr de pachete pentru toți beneficiarii din cadrul unei localități, iar lista în baza căreia se vor distribui cantitățile suplimentare va fi avizată de primarul localității.

Apel către beneficiari

 

De ce s-a ajuns în situația redistribuirii alimentelor? Pentru că dacă unele primării au alimente  nedistribuite, altele, dimpotrivă, nu pot acoperi toate solicitările.

La Giurgiu, există multe persoane care nu au venit să-şi ridice alimentele. Este vorba de 2.000 de persoane, dintre care 1.500 au fost înscrise ulterior pe liste suplimentare. Astfel că instituţia mai aşteaptă până pe 25 februarie ca beneficiarii să vină să-şi ridice ajutoarele de la UE.

Potrivit directorului DAS Giurgiu, Viorica Bănescu, după ce vor trece cele două săptămâni, produsele rămase vor fi inventariate şi se va trece la a doua parte a programului, urmând ca Prefectura Giurgiu să decidă cum se vor face compensările.

 

 Marcela Petcu

Advertisement

Arhive