Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

La Giurgiu, sute de persoane s-au grăbit să își achite taxele și impozitele locale

tintea-l-560x426Direcția de Taxe și Impozite Giurgiu a început încasarea taxelor și impozitelor locale pentru 2018, care au fost menținute la nivelul din 2017. În numai trei zile, circa 500 de contribuabili și-au achitat impozitele pe clădiri și mașini, încasările fiind cu 100.000 lei mai mari față de perioada similară din 2017.

Mulţi giurgiuveni au venit primii ca să scape de griji şi să se bucure de reducerea de 10% care se acordă pentru plata cu anticipaţie a impozitului, chiar dacă pot beneficia de bonificaţie până în 31 martie, din obişnuinţă.

Prin hotărâre de Consiliu Local, la finele anului 2017, aleșii locali au aprobat menținerea taxelor și impozitelor locale la nivelul celor din 2017.

Cele mai multe plăți la Giurgiu s-au făcut on-line, iar cei care doresc să achite taxele și impozitele în acest mod trebuie să aibă un ID și o parolă  pentru a se putea autentifica în sistem.

Directorul Direcției de Taxe și Impozite Giurgiu, Laurențiu Țintea (foto), susține că și-ar dori să scadă impozitele locale, asta pentru a putea atrage investitori în zonă, însă Codul Fiscal nu dă posibilitatea autorităților locale de a adopta  măsura respectivă, ele putând doar să mențină nivelul impozitelor.

Arhive