Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

“Made in Danube”: “Policy dialogue event”!

IMG_2802În perioada 24 -25 mai a avut loc evenimentul “Policy dialogue event”, organizat in cadrul proiectului european “Made in Danube”, cofinantat din fondurile europene FEDR si IPA prin Programul Transnational Dunarea.

Proiectul urmareste crearea in regiunea Dunarii de parteneriate de inovare in domeniul bio-economiei (agricultura, silvicultura si biocombustibili), fiind implementat de 15 parteneri din diverse tari europene.

La deschiderea evenimentului au fost prezenti domnul Puiu Lucian Georgescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Cercetarii si Inovarii si domnul Mihnea Costoiu, rectorul Universitatii Politehnica Bucuresti.

Evenimentul a avut in prim plan deschiderea unor canale de colaborare intre universitati si institute de cercetare pe de o parte si mediul de afaceri pe de alta parte, atat in plan national, cat si in plan international prin identificarea de parteneri europeni din regiunea Dunarii.

Dintre povestile de succes in domeniul bioeconomiei prezentate de participanti din Romania, Slovenia, Bulgaria, Croatia, Austria si Ucraina, au atras atentia prin caracterul inedit: crearea unui sistem inteligent de monitorizare al gradinilor verticale (pereti vegetali) pentru identificarea soiurilor de plante cu cea mai mare adaptabilitate la clima din Romania sau dipozitivele inovative pentru producerea de kefir si branza in gospodariile personale.

IMG_2839

IMG_2820

IMG_2845

Arhive