Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhiveMai se vorbește și de bine…

def_22598000Recentul examen de definitivat în învățământ, etapă destul de importantă în formarea profesională a unui cadru didactic, a reliefat, prin rezultatele obținute, că județul Giurgiu nu mai ocupă locul de la coada clasamentului.

Firesc, tinerele cadre didactice își doresc o stabilitate în învățământ, siguranță pe post, dar și trecerea la o nouă clasă de salarizare.

Procentul de promovabilitate obținut de cei înscriși la acest examen  din  județul nostru, a fost de 64,07. Dar, ce trebuie  remarcat sunt mediile de 10 primite de două cadre  didactice din unități de învățământ din nordul județului nostru.

Este vorba de doamna educatoare Ioana-Valentina Butnărescu, de la Școala gimnazială din comuna Ogrezeni, și doamna profesoară Silvia-Mihaela Cristea de la Scoala gimnazială din comuna Bolintin Deal. Felicitări, doamnelor !

O privire mai atentă asupra notelor obținute relevă seriozitatea pregătirii candidaților pentru acest examen, fiindcă predomină notele de peste 9, știindu-se că examenul de definitivat poate fi promovat cu nota minimă 8.

Au fost înregistarate și puncte slabe : din candidații înscriși, 17 nu au mai suportat emoțiile și au renunțat la inspecția specială de  la orele desfășurate la clase, 9  cadre didactice au primit note cuprinse între 9,5 – 8, având lacune în derularea lecțiilor inspectate, iar o doamnă profesoară a obșinut, la probele scrise, media 4,o3.

Dar avem două medii de 10, zic unii, o premieră giurgiuveană. Semne bune,  școala din această parte de țară, are !

Emil Talianu

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive