Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Mamele vor primi mai mulţi bani

Mamele vor primi mai multi baniMai exact, persoanele care timp de doi ani au realizat minim 12 luni venituri supuse impozitului vor beneficia de concediu pentru creşterea copilului timp de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap.

Calculul indemnizaţiei se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani şi nu poate fi mai micã de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţarã garantat în platã.

De asemenea, în situatia în care decide sã se întoarcã în câmpul muncii, pãrintele va primi un stimulent de insertie în cuantum lunar de 50% din indemnizatia minimã stabilitã – indemnizaţia minimã este de 85% din salariul minim brut pe ţarã garantat în platã. Totodată, nivelul indemnizaţiei lunare se majoreazã cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţarã garantat în platã, pentru fiecare copil nãscut dintr-o sarcinã gemelarã, de tripleti sau multipleţi, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naştere.

Decizia a fost luatã deşi guvernul a avut obiecţii legate de eliminarea plafonului, precizand cã Parlamentul ar trebui sã indice sursa de finantare. Legea merge la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Advertisement

Arhive