Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Marian Cojocaru a depus plângere penală

marian-cojocaruGiurgiuveanul Marian Cojocaru, pilotul paramotorului prăbuşit în luna iulie în lacul Comana, a depus plângere penală împotriva a patru medici de la Spitalul Bagdasar-Arseni, considerând că viaţa şi sănătatea i-au fost puse în pericol „din cauza neglijenţei, lipsei de profesionalism, lipsei de discernământ şi a intereselor personale” ale acestora. Cojocaru îi acuză pe medici că nu i-au facilitat transferul în străinătate, dar şi pentru că a contractat infecţii intraspitaliceşti.

Cele patru persoane împotriva cărora Marian Cojocaru a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 sunt medicul ATI Ruxandra Bunescu şi neurochirurgii Costel Şerban, Costică Zamfir şi Mircea Gorgan.

„La data de 10.07.2016 am suferit un accident pe raza localităţii Comana, judeţul Giurgiu, în urma căruia am fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni din Bucureşti. Am fost internat în secţia de Terapie Intensivă a spitalului, unde am fost îngrijit, după cunoştinţele mele de doi medici, dr. Ruxandra Bunescu – medic ATI şi dr. Zamfir Costică – medic neurochirurg”, arată Cojocaru în deschiderea plângerii penale.

El susţine că membrii familiei sale au cumpărat, din proprie iniţiativă, echipament pentru vizitatori şi dezinfectanţi, văzând că în spital lipsesc. Totodată, membrii  familiei ar fi fost puşi să cumpere unele medicamente.

„Pe data de 13 iulie, în jurul orei 12.00, dr. Ruxandra Bunescu a anunţat soţia că este nevoie de sânge, cât mai urgent, deşi încă de a două zi de la internare soţia a întrebat în permanenţă când trebuie să se meargă să se doneze sânge, pentru că din cunoştinţele ei, din cauza faptului că eu am fost înecat, transfuzia de sânge se impunea de maximă urgenţă. În aceeaşi zi, i s-a solicitat soţiei să aducă, cât se poate de repede, Scobutil fiole, deoarece amilazemia se apropia de valoarea 1.000. Menţionez că soţia nu a văzut analizele mele şi nu a avut acces la alte informaţii din fişa medicală, toate informaţiile şi solicitările le-a primit de la dr. Ruxandra Bunescu. Alte solicitări pe care le-a primit au fost: vitamina K, Alle Gel şi Menalind. În decursul vizitei făcute pe secţia ATI, în timpul orelor de vizită, atât soţia, cât şi persoanele care m-au vizitat au observat următoarele: lipsa echipamentului adecvat pentru vizitatori şi lipsa soluţiilor de dezinfectare, astfel că au cumpărat halate de unică folosinţă, botoşi şi soluţii de dezinfectare a mâinilor, din proprie iniţiativa”, scrie Marian Cojocaru în plângerea penală…

Pentru mai multe detalii, CLICK AICI http://www.news.ro/social/pilotul-paramotorului-prabusit-la-comana-a-depus-plangere-penala-impotriva-medicilor-de-la-spitalul-bagdasar-arseni-1922401003002016111415944155

Advertisement

Arhive