Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Mii de sticle cu apă sfințită pregătite pentru giurgiuveni

boboteaza GiurgiuPregătirile pentru Bobotează sunt în toi. Mii de sticle cu apă sfințită vor fi oferite anul acesta giurgiuvenilor pe 6 ianuarie. La fel ca și în anii precedenţi, miercuri dimineaţă, în faţa Catedralei Episcopale din Giurgiu va fi oficiată o slujbă şi va fi sfinţită apa.

Miercuri, pe 6 ianuarie, credincioşii giurgiuveni sunt aşteptaţi începând cu ora 9.30, la Catedrala Episcopală din Giurgiu, pentru a asista la Sfânta Liturghie, oficiată de Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului. La finalul acesteia, Preasfinţia Sa, alături de un sobor de preoţi, va oficia Slujba Aghiasmei celei Mari, în spaţiul special amenajat din faţa Catedralei Episcopale din Giurgiu.

În jurul orei 12.30, Episcopul Giurgiului, însoţit de preoţi şi credincioşi va porni într-o procesiune

Procesiune-de-Boboteaza

către Canalul Sf. Gheorghe, unde va fi oficiată o slujbă de binecuvântare a apelor Dunării, potrivit tradiţiei.

IMG_1431

La finalul slujbei, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, va arunca crucea sfinţită în apă, iar cel care o va recupera va fi binecuvântat şi va fi premiat pentru curajul său.

Mâine, în ajunul Bobotezei, la Catedrala Episcopală se va sfinţi Aghiasma Mare, iar 3.000 de litri de apă sfinţită va fi îmbuteliată în sticle care urmează a fi împărţite credincioşilor. Totodată, vor fi pregătite 11 butoaie de apă sfinţită cu o capacitate totală de 2.500 de litri.

Advertisement

Arhive