Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Moartea fotbalistului dinamovist, efecte în judeţ. Autosanitarele din judeţ vor fi verificate

Ambulanta giuirgiuMoartea fotbalistului dinamovist a generat un nou scandal, responsabilii constatând nereguli grave la autosanitarele private. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, medicul Raed Arafat, a anunţat, luni, controale ample la serviciile publice şi private de ambulanţă şi achiziţii noi de autosanitare. La nivelul judeţului, o singură firmă privată a încheiat un contract cu CJAS, pe servicii de ambulanţă, însă acesta nu s-a putut derula deoarece nu are dispecerat cu 112.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a organizat o videoconferinţă cu toţi reprezentanţii serviciilor publice din ţară, încercând să constate situaţia exactă privind starea autosanitarelor sau respectarea protocoalelor.

Arafat a făcut precizări clare privind respectarea procedurilor implementate şi a anunţat achiziţia unor autosanitare noi în următorii doi ani şi jumătate. Acesta a anunţat că vor fi efectuate controale operaţionale la serviciile publice şi private, chiar inspecţii neanunţate, iar ambulanţele pot fi oprite în trafic pentru verificări. De asemenea, s-a atras atenţia asupra respectării procedurilor de lucru şi s-a promis achiziţia de ambulanţe noi. Astfel, în 2016 la nivel naţional vor fi achiziţionate 300 de autosanitare, iar în 2017 şi 2018 câte 500 de ambulanţe.

În ultimii doi ani, SJA Giurgiu a primit patru ambulanţe, o ambulanţă tip C şi trei de tip B,  ne-a declarat directorul SJA Giurgiu, Gabriela Şerban Lupu.

CJAS Giurgiu, contract nefuncţional cu o singură societate privată

CJAS Giurgiu a încheiat în octombrie 2015 un contract cu o societate privată pentru furnizarea de servicii de ambulanţă. Societatea deţine o ambulanţă şi poate efectua doar activitatea de transport pacienţi în stare gravă şi foarte gravă. Însă, contractul nu s-a putut derula, întrucât societatea nu avea un dispecerat propriu cu 112. Este vorba de firma Quality Compas, care deţine un centru medical de îngrijiri paleative pentru bolnavii de cancer în stadii terminale şi care intenţiona să contracteze acest serviciu de ambulanţă pentru transportul acestor bolnavi. Directorul CJAS Giurgiu, Marin Constantin, speră ca de la 1 iulie, când vor fi încheiate noile contracte de furnizare a serviciilor medicale,  societatea respectivă să îndeplinească şi acest criteriu astfel încât să poată intra în circuitul serviciilor de ambulanţă.

Marcela Petcu

Advertisement

Arhive