Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Paradox politic la Consiliul Judeţean. PSD şi PNL au votat cot la cot

IMG_1004-560x333Consilierii judeţeni au dat undă verde tuturor proiectelor de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de miercuri, printre care cel mai important a fost cel privitor la bugetul judeţului pe 2015.

Faptul că între grupul liberalilor şi cel al social-democraţilor a existat un troc politic legat de votul pe buget a fost evident, având în vedere că, încă de la începutul şedinţei, preşedintele Vasile Mustăţea a solicitat retragerea de pe ordinea de zi a trei proiecte de hotărâre care vizau revocarea din calitatea de membri ai ATOP a trei consilieri de la PSD.

Asta în ciuda criticilor aduse bugetului de către reprezentanţii PSD, în diverse conferinţe de presă.  Aşa se face că proiectul de buget pe 2015 a fost adoptat fără probleme. Singurul consilier care a pus punctul pe i, sesizând o situaţie paradoxală în contextul crizei financiare, a fost Ovidiu Andrei (PLR), care a solicitat să i se explice de ce era oportună achiziţia a şapte autoturisme  cu o valoare totală de 574.000 lei şi alte trei autoturisme de 55.000 lei fiecare.

Răspunsul lui Vasile Mustăţea fost acela că este nevoie de înlocuirea unor autoturisme cărora le-a expirat valabilitatea iar alte instituţii au nevoie de acestea pentru că nu au maşini în dotare iar reprezentanţii lor nu au cu ce să meargă pe teren.

Printre instituţiile beneficiare de autoturisme noi se află Consiliul Judeţean (pentru cei doi vicepreşedinţi), Centrul de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale, DGASPC, Centrul Militar, Muzeul Judeţean.

Potrivit prezentării făcute de preşedintele CJ Giurgiu, Vasile Mustăţea, din bugetul total, sume importante se vor direcţiona către Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi Teatrul Tudor Vianu.

Spitalul Judeţean va beneficia, potrivit lui Mustăţea, de 68,8 miliarde lei vechi, având în vedere că în 2016 această unitate spitalicească este programată pentru acreditare şi trebuie să îndeplinească anumite condiţii. Astfel, 18 miliarde lei vechi vor fi alocate pentru reabilitarea clădirii vechi a Spitalului Judeţean, acolo unde funcţionează secţia de neurologie şi care în prezent arată jalnic. Vor fi efectuate lucrări la subsolul clădirii, la acoperiş şi vor fi consolidate zidurile exterioare. De asemenea, se vor aloca bani pentru modernizarea spălătoriei, bucătăriei, dar şi pentru achiziţia a 400 de paturi noi pentru secţiile ATI, chirurgie şi altele.

În ceea ce priveşte Teatrul Tudor Vianu, acesta va primi 45 de miliarde lei vechi, suma urmând a fi investită în modernizarea sălii de spectacole, consolidarea pereţilor interiori de la Cafeneaua literară, dar şi pentru aparatură de sonorizare.

 

Marcela Petcu

Advertisement

Arhive