Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Patru fotografii pe care trebuie să le ai în colecţia ta! GIURGIU INEDIT!

1

Fotografiile vechi nu trebuie să fie doar frumoase, ele trebuie să spună şi ceva despre istoria oraşului nostru. De pildă, momentul  trecerii trupelor germane peste un pod de pontoane, construit în 1941, la Russe, este ceva inedit.

Există, pe aceeaşi temă, un film pe care l-am postat şi îl găsiţi pe canalul Youtube al Giurgiuveanului, însă câteva cadre au fost transformate de prodigioasa publicaţie LIFE  în  fotografii incredibil de frumoase, parcă ai zice că sunt făcute acum!

Salavţi-le în computerul dvs. pentru că sunt excepţionale pentru colecţia Giurgiu din timpul celui de-al doilea Război Mondial.

2

 

3

 

4

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

3 Responses to Patru fotografii pe care trebuie să le ai în colecţia ta! GIURGIU INEDIT!

 • cezar jipa says:

  DA,le-am salvat,asa raritati,merita !

 • Veverita Catalin says:

  Multam!

 • Brezutzu says:

  Podul de pontoane a fost construit de genistii germani in februarie-martie 1941 pentru a facilita trecerea Armatei a 6-a blindate germane, a lui von Kleist, spre sud, fiind principala forta de izbire pe directia Sofia-Belgrad in atacul asupra Iugoslaviei (6 aprilie 1941). Pontoanele erau romanesti, erau cele scoase la pensie ale Societatii Romane de Distributie (viitorul Peco comunist). Imaginile sunt din partea bulgara, filmul de pe youtube este contributia subsemnatului!
  Pentru informarea corecta a opiniei publice giurgiuvene!
  PS. De obicei acest pod nu a fost functional, pentru a nu intrerupe circulatia navelor pe fluviu, se circula cu un ferryboat german si mai rar cu cel romanesc pt cf.

Arhive