Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Percheziţii în Giurgiu

Mascati-10-2Poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei, sub supravegherea  Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează, în această dimineaţă, 11 percheziţii în judeţul Giurgiu şi pun în aplicare mai multe mandate de aducere.

Descinderile vizează un dosar privind sâvârşirea infracţiunilor de evaziune ficală şi spălarea banilor. Potrivit anchetatorilor, mai multe persoane de  pe raza judeţului Giurgiu, în perioada 2013-2014, ar fi conceput şi implementat un mecanism de sustragere de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, constând în livrarea către o societate comercială  (colector), cu sediul în Bucureşti, a unor cantităţi impresionante de deşeuri metalice feroase şi neferoase, folosind în acest scop mai multe societăţi comerciale cu comportament tip „fantomă,” administrate scriptic de persoane cu situaţie materială precară.

Astfel, în numele acestor societăţi comerciale cu comportament tip „fantomă”, au fost facturate în mod fraudulos către societatea colectoare deşeuri metalice feroase şi neferoase, cu consecinţa încasării în conturile bancare, de la aceasta din urmă, a sumelor reprezentând contravaloarea „mărfurilor facturate”, a retragerii lor integrale în numerar de către persoanele împuternicite pe aceste conturi (în baza unor borderouri fictive de achiziţie fier vechi) şi a predării lor către persoanele care au folosit „serviciile” societăţilor comerciale cu comportament tip „fantomă”.

Persoanele vizate urmează a fi audiate la Sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Prejudiciul adus bugetului de stat, constând în impozitul aferent veniturilor încasate de persoanele sus-menţionate este în valoare de aproximativ 6.500.000 lei iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ 40.400.000 lei.

Potrivit surselor Giurgiuveanul, percheziţiile se desfăşoară în comuna Vărăşti.

 

Advertisement

Arhive