Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Pescarii din Giurgiu au luat cu asalt malul Dunării (FOTO)

IMG_2038-2Zeci de pescari vin zilnic la Dunăre pentru a-şi încerca norocul. Dacă pentru unii pescuitul este un hobby, pentru alţii este un mijloc de a-şi câştiga existenţa. Amatorii de pescuit profită de vremea călduroasă şi au luat cu asalt unul dintre malurile Dunării, situat chiar la piciorul Podului Prieteniei.

În fiecare zi, pe malul Dunării, la Giurgiu, se adună zeci de împătimiţi ai pescuitului. La primele ore ale dimineţii, pescarii se aşează cuminţi în aşteptarea „trofeului cel mare”. Cele peste 20 de grade din termometre îi determină să îşi întindă undiţele pe malul Dunării. Vin înarmaţi cu multă răbdare,  dar și cu momeală din cea mai bună. Știu că uneori peștii sunt greu de păcălit. Stau pe malul Dunării până la lăsarea  întunericului și se dau cu greu duși acasă. Nu contează dacă prind sau nu pește.  Cea mai mare plăcere o au atunci când simt undița mișcându-se.

Dacă unii vin din plăcere, alţii trăiesc din pescuit. Mulți dintre pescarii care îşi întind undițele pe maul Dunării nu plecă acasă cu mâna goală.  Spun că norocul a fost de partea lor.

Marcela Petcu

Advertisement

Arhive