Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Peste 1.400 de articole pirotehnice, confiscate de polițiști

Articole-pirotehnice-1Polițiștii giurgiuveni au întocmit un dosar penal și efectuează cercetări față de administratorul unui magazin, care desfășura operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, oferind spre vânzare produse pirotehnice.

Sâmbătă, 23 decembrie a.c., în cadrul acțiunii Foc de artificii, desfășurate la nivel național, polițiștii au desfășurat activități specifice pe raza județului Giurgiu în scopul depistării persoanelor care transportă, dețin, comercializează sau utilizează ilegal articole pirotehnice.

Cu ocazia activităților desfășurate a fost identificat un tânăr de 31 de ani, din comuna Bolintin Deal, județul Giurgiu, care oferea spre vânzare în magazinul întreprinderii individuale unde este administrator, 15 pachete cu artificii fără a fi autorizat în acest sens.

Totodată, în autoturismul administratorului, parcat în dreptul societății, polițiștii au mai identificat 1.480 petarde, cu unu și trei focuri și 3 articole pirotehnice tip artificii, categoriile a-I-a și a-II-a, cu privire la care tânărul le-a precizat oamenilor legii că nu a cunoscut faptul că, pentru articolele pirotehnice, are nevoie de autorizație în vederea deținerii și comercializării.

Articolele pirotehnice depistate în autoturism, despre care tânărul a precizat polițiștilor că-i aparțin și le-a achiziționat cu mult timp în urmă dintr-un complex comercial din municipiul București, cu intenția de a le folosi cu ocazia sărbătorilor, au fost ridicate de organele de poliție în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de desfășurarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

Advertisement

Arhive