Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Pietonala Mircea cel Bătrân, redeschisă traficului rutier

IMG_2297După aproape patru ani în care a fost amenajată pentru circulaţia pietonilor, strada Mircea cel Bătrân din Giurgiu a fost redeschisă traficului rutier. Primăria a luat această decizie în urma unui sondaj de opinie.

Autoturismele au început să circule în voie pe strada Mircea cel Bătrân, deşi până acum doar pietonii puteau să străbată această arteră de circulaţie din Giurgiu. Decizia a fost luată de autorităţile locale în urma unui sondaj de opinie, redeschiderea circulaţiei auto pe strada Mircea cel Bătrân fiind dorită de giurgiuvenii intervievaţi. 53% dintre aceştia şi-au exprimat dorinţa ca strada Mircea cel Bătrân să fie pietonală doar în week-end (de vineri seara, de la ora 18:00, până duminică la ora 24:00), alţi 21% au vrut ca strada Mircea cel Bătrân să fie pietonală tot timpul iar 13% să fie pietonală doar vara, în perioada mai-septembrie. Sondajul a fost realizat în martie 2013.

IMG_2290

Strada Mircea cel Bătrân a redevenit ceea ce a fost, adică o arteră destinată circulaţiei rutiere. Traficul autoturismelor va fi permis începând de luni şi până vineri, la ora 18.00, iar viteza maximă admisă este de 30 km/h.

Marcela Petcu 

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

11 Responses to Pietonala Mircea cel Bătrân, redeschisă traficului rutier

 • V says:

  Avem si noi o strada pe care poti circula :)). Pentru ce o mai inchide in wekeend?

  • aaaa says:

   Corect ar fi : ” avem si noi o strada unde sa se plimbe cocalarii in voie cu manele la maxim „

 • Anton Gheorghe says:

  Strada Mircea cel Bătrân era închisă circulației rutiere la sfârșit de săptămână si când mai exista”Farfuria”,locul de promenadă al giurgiuvenilor.După ce dădeau cateva ture in jurul”Turnului”,giurgiuvenii se îndreptau către”Parcul Alei”pe partea dreaptă ,pe lângă Cinema”Ilie Pintilie”si se întorceau pe partea cealaltă,unii dintre ei având aparate radio cu tranzistori,din care răsunau melodiile lui Giani Morandi…

 • nikko says:

  Stimati domni, schimbati mai bine statia de autobuz de la blocul turn din centru ,cred ca este singura statie de autobuz in curba ,majoritatea statiilor de atobuz sunt pe trecerea de pietoni nu vreti sa stiti ce se poate intampla in cazul in care un calator coborat din autobuz trece prin fata autobuzului fara sa se asigure ? Era normal sa fie o statie de autobuz la 100 m de trecerea de pietoni.

 • catalin6809 says:

  Cat de simplu e sa distrugi ce a facut altcineva! Era un loc de promenada cat si de liniste in zona. Asta e, pacat.

 • alin g, says:

  Ambitie prosteasca din nou! Singurul loc de promenada al giurgiuvenilor a fost distrus de „managerul defectuos”, care a distrus si majoritatea spatiilor verzi/ parcurilor din oras pentru spatii de joaca, in loc sa faca spatiile de joaca pe patforma din fata sediului PSD care e doar o aprcare goala. Aceasta pietonala nu mai are infrastructura de sosea, fiind turnat doar un strat subtire de asfalt peste pamant, „proiect” cu care Iliescu a cheltuit bani grei, pe spinarea noastra si intr-un final…degeaba

 • George says:

  S-a dus si placerea plimbarilor,strazile sunt pustii ca si sufletele oamenilor impovarati de griji si necazuri.N-are nicio justificare inchiderea circulatiei auto pe o strada pustie ,fara activitate comerciala,fara magazine ,banci,restaurante … care si astea-s goale acolo unde mai sunt.Biet oras,vai de locuitorii sai !

 • americanu says:

  Bv primarului.!! felicitarile mele nu regret ca l-am votat nici macar o cipla 🙂 pietonala aceea chiar nu-si avea rostul incurca tot traficul…

  • aaaa says:

   Inseamna ca esti tare prost daca zici una ca asta. O fi parerea ta , dar chiar nu ai vazut niciodata cata lume cu copii se plimba pe acea pietonala.

 • costin says:

  George says:
  21 ianuarie 2014 at 10:06

  „S-a dus si placerea plimbarilor,strazile sunt pustii ca si sufletele oamenilor impovarati de griji si necazuri.N-are nicio justificare inchiderea circulatiei auto pe o strada pustie ,fara activitate comerciala,fara magazine ,banci,restaurante … care si astea-s goale acolo unde mai sunt.Biet oras,vai de locuitorii sai !”

  Subscriu!

  Urmeaza strada Garii?!

  Bulevardul CFR e de groaza,este supraglomerat continuu si de ceva vreme si-a facut aparitia si o groapa cu nisip de plaja.

 • V says:

  Pt. aaa : Este problema fiecaruia ce asculta si pentru pietoni si copii exista Parcul Alei, daca nu sa pastram pietonala si sa daramam parcul :D(glumesc binenteles)

Arhive