Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Proiectul prin care fiecare elev avea dreptul la 250 de lei în tichete pentru echipamente sportive și rechizite a fost retras

rechiziteProiectul prin care Ministerul Educației intenționa să dea câte 5 tichete, în valoare totală de 250 de lei, fiecărui elev din România, ar fi fost retras. Cu aceste tichete, părinții sau tutorii ar fi urmat să le cumpere elevilor manuale, cărți, echipament sportiv și rechizite.

Retragerea proiectului vine după ce Ministerul Finanțelor ar fi luat decizia să taie fondurile respective din bugetul Ministerului Educației la rectificarea bugetară, potrivit Edupedu.ro. Acest program ar fi avut alocate peste 593 milioane lei.

Proiectul de hotărâre, pus în dezbatere de minister, luna trecută, reglementa Programul de susținere a educației ”Merg la școală”, pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal și profesional de stat.

Prin program urmau să fie acordate tichete educaționale de tip tichet social în valoare de 250 lei (5 tichete, fiecare în valoare de 50 de lei ), fiecărui beneficiar pentru achiziționarea de echipament sportiv, carte școlară (manuale şcolare, auxiliare didactice, literatură obligatorie prevăzută în bibliografia programelor şcolare, atlase, dicționare) și rechizite, în anul școlar 2019-2020.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive