Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Proprietăţile din Giurgiu lăsate de izbelişte, supraimpozitate

Hotel-Victoria-Giurgiu-aziGiurgiul e împânzit de proprietăţi lăsate în voia sorţii. Fie că sunt case vechi care stau să se prăbuşească, pentru că proprietarii nu au bani să le repare, fie că sunt terenuri pline de tufişuri şi deşeuri, paragina pândeşte în orice zonă.

Pentru a scăpa de clădirile care stau într-o rână şi de terenurile măracinoase din peisajul urban autohton, Consiliul municipal Giurgiu a aprobat un regulament prin care se stabileşte ce clădiri şi terenuri intră în categoria celor neîngrijite, degradate şi neîntreţinute, precum şi condiţiile în care aceste proprietăţi pot fi considerate neîngrijite. Astfel, cei care nu îşi vor îngriji şi întreţine casele şi terenurile, vor plăti un impozit mai mare cu 20% pentru acestea.

Este cazul fostului hotel Victoria, aflat în stare avansată de degradare, a unei clădiri de pe strada I.C. Brătianu, care stă pur şi simplu să cadă, dar şi a unor terenuri aparţinând CFR, pline de buruieni şi gunoaie.

Potrivit acestui regulament, proprietarii de clădiri sunt obligaţi să întreţină faţadele, curăţenia şi igiena exterioară a acestora. La rândul lor, deţinătorii de terenuri în intravilan au obligaţia de le împrejmui şi salubriza.

Această măsură urmăreşte să rezolve problema clădirilor şi terenurilor abandonate, proprietarii fiind siliţi astfel fie să le repare şi să le întreţină, fie să le vândă. Noul regulament ce prevede supraimpozitarea terenurilor şi clădirilor lăsate în paragină a fost aprobat cu 10 voturi „pentru” şi nouă abţineri.

Marcela Petcu

Advertisement

Arhive