Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Reguli dure pentru şcolile de şoferi

scoala-soferiŞcolile de şoferi sunt vizate de noi schimbări adoptate de Guvernul României prin Strategia Naţională de Siguranţă Rutieră 2016-2020. În viitorul apropiat, este prevăzută introducerea înregistrării video a examenelor pentru obţinerea certificatelor şi atestatelor profesionale, iar pe termen lung, şcolile de şoferi vor putea să-şi prelungească autorizaţia de funcţionare cu condiţia ca minim 50% dintre cursanţi să promoveze examenul.

Pentru a reduce riscurile de corupţie în obţinerea permisului auto şi având în vedere cazurile mediatizate care au scos la iveală riscuri la adresa siguranţei circulaţiei, în scurt timp se va implementa un sistem de monitorizare şi verificare a desfăşurării examenului pentru obţinerea permiselor auto. Proba teoretică se înregistrează video, iar cea practică se va înregistra audio şi video.

Măsurile gândite de Guvernul României au ca obiective majore creşterea siguranţei rutiere şi reducerea la jumătate a numărului de decese din accidente rutiere până în anul 2020, faţă de anul 2010. Asumarea de către România a acestor obiective este în concordanţă cu orientările comunicate de Comisia Europeană pentru perioada 2011-2020, pentru un spaţiu european de siguranţă rutieră şi reducerea deceselor cu 50% faţă de perioada anterioară.

Totodată, este prevăzută crearea cadrului legal necesar pentru reabilitarea şi consilierea conducătorilor auto cu abateri grave şi repetate de la normele rutiere, mai ales în cazul şoferilor profesionişti.

Advertisement

Arhive