Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhiveŞi-a scos detectorul de metale la vânzare şi s-a ales cu… dosar penal!

IMG-20180514-WA0014A vrut să vândă un detector de metale dar s-a ales cu dosar penal. Este vorba despre un tânăr giurgiuvean.

Polițiștii giurgiuveni au ridicat în vederea cercetărilor un detector de metale găsit în urma unei percheziții la reședința unei persoane care îl oferea spre vânzare prin intermediul unui site specializat în comerțul online.

Vineri 27 aprilie a.c., polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu le-a atras atenția un anunț postat pe un site specializat în activitatea de comerț online prin care o persoană oferea spre vânzare un detector de metale.

Potrivit prevederilor legale ,,vânzarea sau oferirea spre vânzare a detectoarelor de metale fără autorizarea organelor de poliție’’, fapta prevăzută  de art. 27, alin. 1 din Ordonanța nr. 43/2000, constituie infracțiune.

În urma unor activități specifice polițiștii giurgiuveni l-au identificat pe cel care a postat anunțul în persoana unui tânăr de 22 de ani, din comuna Ogrezeni, județul Giurgiu.

De asemenea, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară, în urma mandatului de percheziție emis de către Judecătoria Bolintin Vale, în municipiul București la  reședința tânărului, unde au găsit un detector de metale pentru care nu avea autorizație de deținere sau de comercializare, aparatul fiind ridicat în vederea cercetărilor.

În cauză a fost întocmit un dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vânzarea sau oferirea spre vânzare a detectoarelor de metale fără autorizarea organelor de poliție”.

Pentru documentarea activității infracționale polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au beneficiat de sprijinul serviciului de profil din cadrul Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția de Investigații Criminale.

PRECIZĂRI PENTRU PERSOANELE FIZICE SAU JURIDICE CARE DORESC  SĂ DEȚINĂ ORI SĂ COMERCIALIZEZE  DETECTOARE DE METALE

În România deținerea și utilizarea detectoarelor de metale de către persoane fizice sau juridice este reglementata de lege.

Obținerea autorizației de deținere a detectoarelor de metale se face prin depunerea unei cereri tip la Inspectoratul Județean de Politie (Serviciul de Investigații Criminale) în raza căruia aveți domiciliul, împreuna cu următoarele acte:

-act de identitate (copie și original),

-actul ce dovedește posesia detectorului de metale (copie și original),

-cazier judiciar (taxa de cazier nu se mai plătește)

-chitanța ce atesta plata sumei de 10 lei la trezorerie, (natura plații fiind taxa pentru licențe și tarife).

Autorizația se eliberează în mod normal în 10 zile.

Utilizarea detectoarelor de metale este permisă după obținerea autorizației de deținere și numai în afara zonelor de protecție arheologică – aici intrând situri arheologice, monumente istorice, zone reperate arheologic etc.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

2 Responses to Şi-a scos detectorul de metale la vânzare şi s-a ales cu… dosar penal!

Arhive