Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Se schimbă buletinele. Toţi românii va trebui să treacă la cărţi de identitate cu CIP

se-schimba-buletinele-romanilor-noile-carti-de-identitatevor-avea-dimensiunea-unui-card-bancar_5c6dd289dc7beToate cărțile de identitate din Uniunea Europeană, inclusiv România, se vor schimba, iar acestea vor include mai multe elemente de securitate, scrie romaniatv.net

În 2021 se vor schimba toate buletinele. Acestea vor conţine, pe lângă fotografia titularului, şi un cip cu două amprente digitale.Dacă actuala carte de identitate nu expiră înainte de 2021, nu e nevoie să o schimbaţi. E valabilă 10 ani de la data emiterii.Punerea în circulaţie a cărţii electronice de identitate se realizează în termen de 18 luni de la data emiterii primei cărţii electronice de identitate, se arată în răspunsul Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date. Acest lucru trebuia să se întâmple în luna iulie a acestui an.

“Până în prezent nu a fost stabilită data pentru emiterea primei cărţi electronice de identitate şi nici preţul acesteia. Actele de identitate se eliberează în conformitate cu prevederile OUG 97/2015 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, republicată. Proiectul de lege privind modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii privind evidenţa persoanelor şi actele de identitate ale cetăţenilor români se află în procedură legislativă”, au declarat pentru Capital, oficialii Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date.

Proiectul de lege a fost trimis anul acesta la comisiile permanente ale Camerei Deputaţilor pentru raport suplimentar.

 

Arhive