Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Şedinţa extraordinară a CJ Giurgiu nu s-a ţinut. Consilierii PSD şi ALDE au boicotat lucrările

12189071_876416085772833_2972835846028780547_nŞedinţa extraordinară programată astăzi pentru ora 10, la Consiliul Judeţean Giurgiu, nu s-a putut desfăşura din lipsă de cvorum. Consilierii judeţeni de PSD şi ALDE nu s-au prezentat la lucrările din plen deoarece pe ordinea de zi figura desemnarea unui reprezentant al Consiliului Judeţean în cele trei ADI-uri, în urma demisiei lui Dumitru Beianu.

Însă, întrucât în sala de şedinţe au fost prezenţi doar 11 consilieri, dintre care unul de PSRO,  lucrările nu s-au putut desfăşura.

Boicotul celor de la PSD şi ALDE a fost intens criticat de vicepreşedintele Dumitru Gavrilă, dar şi de Dumitru Beianu. Aceştia au invocat lupta politică, în detrimentul unor proiecte atât de importante pentru giurgiuveni, cum este cel legat de gestionarea deşeurilor.

„Astăzi, avem cinci proiecte importante pe ordinea de zi, dintre care primele trei sunt cele mai importante. Trebuia să votăm reprezentantul Consiliului Judeţean în cele trei ADI-uri, în urma demisiei dl. Beianu. Vă amintiţi că dl. Mustăţea a convocat această şedinţă, iar atunci erau prezenţi şi consilierii PSD şi ALDE. Acum, nu au venit, deşi avem trei proiecte importante pentru dezvoltarea judeţului. Nu sunt proiectele lui Mustăţea, nu sunt proiectele lui Gavrilă, ci proiecte pentru binele locuitorilor acestui judeţ. Tot azi, după alegerea reprezentanţilor în cele trei ADI-uri, primarii care fac parte din acestea trebuiau să-şi aleagă un preşedinte pentru acestea.(…). Lupta politică trebuie lăsată în afara sălii de şedinţe atunci când suntem trimişi de locuitorii judeţului şi noi trebuie să fim prezenţi pentru a vota proiecte în interesul lor”, a spus Gavrilă.

„Să sabotezi un asemenea proiect îţi trebuie puţină minte…”

Dumitru Beianu s-a arătat îngrijorat şi neplăcut surprins de gestul consilierilor judeţeni care au ales să nu participe la şedinţă.

Sunt îngrijorat şi neplăcut surprins de ce se întâmplă azi. Oamenii care lipsesc sunt aceiaşi care acum trei luni îmi cereau demisia, spunând că obstrucţionez activitatea celor trei ADI-uri. Văd cât sunt de interesaţi de activitatea acestora, dacă astăzi nu au venit să aprobe reprezentanţii în trei ADI-uri. Proiectul privind managementul deşeurilor este cel mai important pentru judeţ iar interesul meu era să contribui la realizarea acestui proiect. Sper să nu ne trezim că cineva vine să ne impute cei 21 de milioane cheltuiţi până acum… Am rămas preşedinte pentru a contribui la realizarea documentaţiei pentru că astăzi, la ora 11, toţi primarii care fac parte din ADI-ul „Management eficient pentru un judeţ curat” trebuiau să o semneze pentru a o urca pe SEAP. Acum, lucrurile intră pe un făgaş delicat, oamenii vor veni probabil degeaba, pentru că o condiţie esenţială este ca proiectul să fie aprobat de toţi reprezentanţii din ADI. Să sabotezi un asemenea proiect îţi trebuie puţină minte şi multă răutate. Este o soluţie concertată împotriva unor oameni care au muncit la acest proiect, împotriva judeţului Giurgiu”, a declarat şi Dumitru Beianu, care le-a cerut consilierilor PSD şi ALDE să dea dovadă de maturitate atunci când este vorba de proiecte atât de importante pentru dezvoltarea judeţului.

Marcela Petcu

Advertisement

Arhive