Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Sevil Shhaideh, la Giurgiu. Ce le-a solicitat primarilor giurgiuveni

IMG_0035Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene și secretarul de stat Adrian Ionuț Gâdea s-au aflat, luni, în vizită de lucru în Giurgiu, pentru a analiza împreună cu autoritățile publice locale strategiile locale de dezvoltare, precum și oportunitățile de finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală.

La această vizită, la invitația autorităților publice locale din județul Giurgiu, au participat ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, parlamentarii Niculae Bădălău şi Elena Dinu şi, evident, amfitrionul evenimentului, preşedentele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina.

IMG_0054

foto arcanu

Prima descindere a oficialilor fost la sediul Consiliului Judeţean Giurgiu, iar, ulterior, la sediul Administraţiei Porturilor Dunării Fluviale, unde a avut loc o întâlnire de lucru cu reprezentanții administrației publice locale din județul Giurgiu. Discuțiile au vizat primele măsuri adoptate din Planul de Guvernare, precum și prioritățile Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) pentru anul în curs, ce au ca scop eficientizarea activității publice locale.

Dezbaterile au fost concentrate pe explicaţii privind aplicabilitatea adecvată a legislaţiei în vigoare, prin respectarea ghidurilor de finanţare şi întocmirea, în mod corespunzător, a documentaţiei specifice obiectivelor de investiţii derulate în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Alte probleme ridicate de reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale prezenţi la discuţii au vizat găsirea celor mai bune metode de iniţiere şi dezvoltare a unor proiecte de succes pentru următoarea perioadă de programare 2014 -2020, cu finanţare din fonduri europene.

Vicepremierul Sevil Shhaideh le-a cerut luni primarilor cu care s-a întâlnit la Giurgiu să își prioritizeze investițiile, astfel încât să existe în fiecare localitate servicii de bază, să se concentreze pe apă, canalizare, drumuri, şcoli, poduri, podeţe.

O altă discuţie s-a axat pe accesarea fondurilor europene , propunându-se creşterea gradului de absobţie. Totodată, s-au purtat discuţii pe tema Codului Administrativ.

IMG_0062

Prezența lui Sevil Shhaideh la Giurgiu face parte din seria de vizite pe care vicepremierul le efectuează în județe, la invitația autorităților publice locale, „pentru o mai mare predictibilitate a măsurilor guvernamentale, pentru a intensifica dialogul și colaborarea între nivelul central și local din sistemul public”.   

Advertisement

Arhive