Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Slujba de înmormântare a lui Traian Metaxa, „profanată” de un individ cu sutană!

IMG_9667Slujba de înmormântare a colegului nostru Traian Metaxa a fost umbrită de o SATANĂ cu sutană preoţească care şi-a dat în petic în modul cel mai grosolan. În ceea ce s-a dorit a fi predica de „rămas bun”, acest personaj a uitat că Traian Metaxa a fost unul dintre ctitorii Bisericii din Tineretului şi i-a adus injurii de faţă cu familia şi cu toată asistenţa, numindu-l pe răposat „Traian Barbălată” (un nume din perioada de tristă amintire).

Seara la priveghi, pezevenghiul a spus că în Biserică este decedat un alt coleg de breaslă pe care, de asemenea, l-a dat pe la toate icoanele.

Injuriile nu s-au oprit aici, pentru că şi-a permis să-l acuze pe Traian Metaxa că ar fi slujit „crucea politică”- nici Dracul nu a auzit de asemenea aberaţie!

Individul, despre care noi credem că nu are nimic comun cu ortodoxia, a mers atât de departe încât a făcut o afirmaţie de-a dreptul deplasată şi mincinoasă, cum că Traian Metaxa ar fi fost un slujitor al comunismului, lucru total neadevărat, în condiţiile în care jurnalistul nici măcar nu şi-a dorit să fie membru de partid şi a criticat vehement perioada de tristă amintire.

Toţi reprezentanţii presei locale se vor întruni şi vor înainta un protest oficial autorităţilor eclesiastice.

Acest individ nu poate sluji la Altarul Bisericii lui Hristos.

Pe drumul spre cimitir, şefii preotului l-au retras după ce au fost informaţi de nazbâtiile făcute de acesta pentru că pe tot traseul a făcut un adevărat tărăboi acuzând jurnaliştii giurgiuveni că nu fac înmormântare ci „campanie electorală”!

Noi am crezut că „sutanistul” se află sub influenţa alcoolului, prezenta toate „simptomele”, dar credincioşii spun că la această biserică acesta este modul său de „păstorire”.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

15 Responses to Slujba de înmormântare a lui Traian Metaxa, „profanată” de un individ cu sutană!

 • Ionitescu Tanta says:

  Trist moment pentru toti ce l-au cunoscut si apreciat pe maestrul Traian Metaxa, dar ceea ce s-a intamplat in casa domnului este peste puterea mea de intelegere. La cine mergem noi crestini ortooxi sa ne spovedim si la cine cerem sfaturi? Unde a ajuns biserica? Cine il tine pe acest „om” in acea parohie? Poate preasfintitul Ambrozie ne v-a da un raspuns! Rusine celor ca el care slujesc pe Bachus! Felicitari Vali ca ai avut curajul de a trage un semnal de alarma!!! oricum v-a ramane fara raspuns din partea Episcopiei.

 • sveta says:

  Nu spuneti cine e sutanistul, din pacate, ca mai stim si noi alti draci pititi sub haina monahala, care sunt la fel de rai sau chiar mai rau, tot pe plaiurile giurgiuvene. Este cu adevarat un subiect de dezabatut pe larg.

 • Păcat says:

  Stiu despre cine se vorbeste… Este vorba de Părintele Ionică… Am asistat la acele cuvinte grele din timpul slujbei de îmnormântare de azi…. Păcat că își bate joc de oameni pe față… El ca și păstor al Domnului Iisus Hristos și al lui Dumnezeu, nu ar trebuii ca să se comporte așa…. Păcat… Îmi pare rău și regret că sa comportat așa!

  DUMNEZEU SĂ ÎL AIBE ÎN PACE PE TRAIAN METAXA!

 • Andreea says:

  Acest individ care se crede „preot” nu era sub influenta alcoolului, asa se comporta el la fiecare slujba… si apoi ne miram de ce numai credem in Dumnezeu si de ce numai mergem la biserica…. pacat 🙁

 • holo says:

  Biserica ,ca institutie este un srl. Totul pt bani. Impozitati veniturile bisericii si averile facute de popi.Treziti-va romani si nu mai sustineti niste escroci cu barba si sutana

 • valeriu P says:

  Cu regret constat că slujitori Domnului au luat-o razna(Părintele Ionică), fapt foarte grav. Să mulțumească bunului Dumnezeu că nu am răspuns la fel ofensei aduse tuturor celor de față, să mulțumească sufletului celui decedat. Îl cunosc bine pe Traian M, ca bun prieten și fost coleg de muncă, timp de peste 10ani, pînă în anul 1990, am fost colegi la C.T.C Giurgiu. Defunctul nu a avut niciodată, simpatie/înțelegere pentru politica timpului și nu poate fi acuzat de slujitor al comunismului, niciodată de nimeni. Pentru acestă gravă jignire adusă de cel care trebuia să slujească obiceiurile ultimului drum al defunctului, cel vinovat trebuie pedepsit.

 • ioana says:

  Dumnezeu sa’l ierte si sa’l odihneasca pe Traian Metaxa .Bisericile’n Giurgiu au rasarit precum ciupercile ,pacat ca oamenii cu har sa le pastoreasca nu sunt

 • Anton Gheorghe says:

  La nuntă,înmormântare sau pomană,întotdeauna poate apare o scânteie de scandal,”c-așa-i românul când se veselește!”.Dar când scandalagiul este chiar purtător de sutană,înseamnă că respectivul nu are nicio legătură cu cele sfinte,a ajuns popa din interes,știind că e o slujbă sigură,răsplătită de enoriaşi si de stat,de unde nu ajunge șomer,iar de ieșire la pensie nici gând.
  Poate mai-marii Bisericii din Giurgiu îl vor pedepsi exemplar pe acest popă nevrednic!

 • Nu e singurul…Am scris si eu acum cativa ani in Jurnal despre un „Sutanist” din asta dintr-un sat de langa giurgiu care a refuzat sa ingroape o fata de 17 ani dupa ce groparii sapasera groapa in alt loc decat cel indicat de el… Fata a fost ingropata numai dupa ce au fost contactate autoritatile…
  Din pacate Biserica nu mai e Biserica si majoritatea preotilor nu sunt ceea ce vor sa para.

 • atentie says:

  Si la Liturghia din 9 februarie Parintele Ionica, pentru care am avut toata stima si respectul pentru ca nu s-a inavut ca alti preoti, dar cred ca nu stiu eu bine, ne-a criticat pe toti, ne-a zis de fff multe ori sa iesim afara din biserica daca nu ne convine regulile d-lui, ce mi se pare mai grav este că intrerupe slujba pentru aceste interventii nelalocul lor. De asemenea la slujba de Sfantul Maslu am crezut ca i s-a facut rau dar am constatat ca de fapt era sub influenta bauturilor alcoolice si asa a condus masina de acasa pana la biserica. Stiti cum se spune: sa arunce cu piatra primul care este curat dar totusi trebuie luate masuri. Stiu ca foarte rar a participat la pregatirea, prezentarea activitatilor bisericii, ci doar la cules de roade si lauri sau de multe ori am observat ca nici nu l-a interesat ce se intampla de fapt cu activitatea bisericii.

 • prea fericitu says:

  popii astia se cred trimisii lui DUMNEZEU PE PAMANT, DAR NU ESTE ASA DUMNEZEU SA SCAPE DE EI IA TRIMES NOU AICI PE PAMANT, niste milogi si niste derbedei

 • GRAMA MARIN says:

  Nu l-am cunoscut pe acest fost ziarist ( Traian Metaxa-Dumnezeu sa-l odihneasca!), dar l-am cunoscut pe parintele Ionica. As cere putina clementa, poate a avut un moment de ratacire sau o perioada de timp nefasta, bantuit de oarece griji sau probleme lumesti, ca aricare muritor! Il cunosc ca un om integru, cu un sfat bun, parinte a 4 copii, care se ingrijeste de viitorul lor cu multe lipsuri si greutati! Vreau sa va spun ca a fost inlaturat de la Catedrala si „surghiunit” la alte locasuri abia in constructie, nu ca altii, instalati la posturi gata terminate, bune de „utilizare”.Acest lucru te marcheaza. Iti da o alta viziune despre normalitate. Poate a gresit. Dar cine nu greseste, poate influientat de durerea pricinuita de disparitia lui Traian Metaxa. Rog cei ce-l cunosc, sau au fost de fata sa ne transmita un punct de vedere referitor la aceasta situatie, pe care o consider atipica. Rog pe domnul Arcanu sa prezinte si un punct de vedere al acestui preot, care ca orice acuzat are dreptul la un punct de vedere propriu in aparare. Multumesc!

 • necredinciosu says:

  Toti popii sunt la fel, Domnilor Jurnalisti Indignati, cand o sa aveti curajul sa faceti anchete si dezvaluiri despre biserica si preoti ? Va sugerez si o tema. Orasil Giurgiu, era printre putinele orase care avea Teatru de Vara, nu trebuia decat renovat, era o cladire unde se promova cultura. Cum a ajuns biserica sa-l distruga ?

 • maria says:

  cu privire la comportamentul Pr Ionica va relatez urmatoarele. La construirea unei Biserici sunt sunt multe ispite.Dinsul a muncit si fizic afara de slujbe martori fiind enoriasii adevarati.Consider ca la aceasta s-a adaugat si scandalul pricinuit de doi enoriasi care din luna septembrie ii atrageau atentia ca nu munceste acolo unde trebuie.In luna ianuari acestia s au repezit la gitul preotului amenintindu l cu pierderea locului de munca.In Sf, Bis erica se afla si colegul D lui si soacra acestuia care pot da martutie cu mina pe Biblie.In timpul cind se tineau slujbele in ‘GARAJ a patit tot asa pt ca la construirea sobelor avea nevoie intru-una din zile de materiale si persoana care trebuia sa-l ajute[ ] nu a binevoit.Sa ne rugam pt a putea sa treaca peste aceste ispite.

 • Credincios says:

  Domnule „Necredinciosu” biserica nu a distrus Teatrul de Vara ci a infrumusetat acel cartier. Amintiti-va cum arata acea curte inainte de a fi ridicata biserica!

Arhive