Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Trasee noi pentru giurgiuvenii care circulă cu transportul public

IMG_1362Noul operator de transport public local a început să efectueze curse în municipiul Giurgiu începând cu data de 1 iulie 2015. Preţul biletului de transport în comun a rămas la aceeaşi valoare de 2 lei/călătorie, iar de gratuitate vor beneficia în continuare peste 15 500 de pensionari din sistemul public de pensii, aproape 350 de veterani de război şi văduve de război, foşti deţinuţi politici, persoane deportate, precum şi soţiile acestora, cira 800 de persoane cu handicap grav, inclusiv însoţitorii şi asistenţii personali ai acestora,  20 de persoane ce fac parte din categoria luptătorilor Revoluţiei din Decembrie 1989.

Categoriile enumerate mai sus vor beneficia de gratuitate 100%.  De asemenea, la cerere vor avea  tarif redus cu 50% din valoarea unui abonament elevii şi donatorii de sânge pe o perioadă de 30 de zile de la data donării.

Tot de la 1 iulie 2015 pentru giurgiuvenii care locuiesc în zone ce nu erau cuprinse în vechile trasee, municipalitatea a decis să înfiinţeze noi rute de transport  în comun:

Traseul 1: dus/întors:  Kaufland – Spital – Vel Pitar – Poliţia de Frontieră (sediu) – Port

Traseul 2: dus/întors : CET – Primărie – Piaţă – Spital – Comat

Traseul 3: dus/întors: 4 Pietre – Kaufland – Primărie – Piaţă – Autogară – Str. Eroilor – Policlinică – Drum Popa Florea

Traseul 4: dus/întors: Penitenciar – Parcul Elevilor – Autogară – Primărie – Romarta – Piaţă – Spital – LIDL

În acest moment operatorul de transport  a scos  pe traseu 7 maşini (fiecare mijloc de transport în comun are 18 locuri pe scaun şi 10 în picioare), dotate cu rampe pentru persoanele cu dizabilităţi, aer condiţionat, afişaj electronic al traseului pe care îl parcurge. În viitorul apropiat numărul microbuzelor va fi suplimentat, de luni vor fi 8 microbuze iar până la sfârşitul lunii, în total 10.

În acesta perioadă, conducerea Liber Trans Com lucrează la orarul curselor ce vor fi adaptate în funcţie de cerinţele cetăţenilor municipiului Giurgiu, mai ales pentru a reduce timpul de aşteptare între curse, care în acest moment este de 20 de minute. De asemenea, până la eliberarea cardurilor de călătorie gratuite ce se vor acorda categoriilor speciale, acestea vor prezenta cartea de identitate şi cuponul de pensie, ori alt document care să ateste categoria din care face parte, la şofer, iar acesta îi va elibera un bilet de transport gratuit.

Advertisement

Arhive