Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Uite cine vrea să ajungă parlamentar de Giurgiu!

descarcareÎn urma alegerilor din 2012, în care votul a fost uninominal, numărul de parlamentari a crescut de la 470 la 588. Anul acesta votul se dă pe liste de candidaţi.

Partidele politice au aruncat în luptă zeci de candidați pentru cele şase locuri de parlamentari de Giurgiu iar lupta se anunță aprigă. Locuri eligibile au prins „greii“ din anturajul președinților de filiale sau cei care au fost impuși de la centru. Pe liste se găsesc şi actuali parlamentari sau persoane care activează sau au activat în administraţie.

Giurgiuveanul vă oferă o imagine de ansamblu a ofertei politice pentru alegerile din 11 decembrie.

Sunt 13 partide care au depus liste de candidaturi, însă doar trei se vor înfrunta pentru a câştiga locuri în Parlament pe listele din judeţul Giurgiu, respectiv PSD, PNL, ALDE.

PSD porneşte cu prima şansă 

Dintre acestea, PSD are şansa de a câştiga cele mai multe locuri în Parlament, având în vedere rezultatele obţinute la alegerile precedente.

Cap de listă la Senat este preşedintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, care vizează obţinerea unui nou mandat de senator.

img_6854-2

Urmează vicepreşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Cristian Marciu, directorul APDF, Cristian Matei şi Cristina Bălan, referent de specialitate.

img_6851-3

La Camera Deputaţilor, cap de listă este Răzvan Cuc, admnistratorul public al judeţului, urmat de Alexandru Andrei, jurist, pe locul trei aflându-se managerul Spitalului Judeţean Giurgiu, Elena Dinu. Pe locul patru se situează Daniel Cosmin Lazăr, student, urmat de Cristian Ştenghel, consilier judeţean şi Claudia Steliana Ion, consilier la Primăria Giurgiu.

Cine sunt lăncile PNL

Listele PNL pentru Parlament sunt populate cu figuri care au avut tangență cu viața politică. La deputați, primul este actualul președinte al PNL Giurgiu, Gheorghe Ştefan, director, inginer de profesie. Al doilea loc eligibil este ocupat de Marian Măroiu, tot director, jurist de profesie., Următoarele locuri sunt ocupate de Cosmin Marciu, administrator, Mărioara Velicu, pensionară, inginer de profesie, Nicolae Dobrin, pensionar, de profesie funcţionar MAI şi Emil Epure, expert monitorizare contracte.

Lista de la Senat este deschisă de Dan Vlaicu, antreprenor. Al doilea loc posibil eligibil este ocupat de Dumitru Beianu, director tehnic, de profesie inginer. Pe următoarele locuri de află Georgeta Mihuţ, consilier judeţean şi avocat şi Gicu Viorel Marin, pensionar, de profesie inginer.

Vasile Mustăţea şi Toma Petcu deschid listele ALDE

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu, Vasile Mustăţea, deschide lista ALDE pentru Senat. Pe următorul loc se află conf. univ.dr Mariana Iancu. Pe locul trei la Senat se află Aurelian Ovidiu Andrei, administrator special şi Vasile Andronache, vicepreşedintele CJ Giurgiu.

La Camera Deputaţilor, lista este deschisă de Toma Florin Petcu, de profesie inginer, urmat de Vasile Guşatu– jurist,  Alexandru Vladu, fost viceprimar, de profesie inginer şi Ionel Muscalu, şef de serviciu, de profesie jurnalist. Pe ultimele locuri se află Silviu Andrei Dumitrescu, administrator şi Carmen Sima, profesor.

Cine sunt oamenii lui Băsescu, la Giurgiu

Celelalte formațiuni care vor să trimită parlamentari din Giurgiu au în fruntea listei oameni cu notorietate. De exemplu, PMP, partidul lui Traian Băsescu, l-a transferat pe jurnalistul Dan Andronic la Giurgiu, pentru a candida pe un post de deputat. Cea care deschide lista la Senat din Giurgiu este Mariana Cazacu, inginer de profesie.

USR are candidaţi la Giurgiu

Partidul lui Nicuşor Dan vrea să trimită oameni în Parlament şi din judeţul Giurgiu. Doi profesori, Mugurel Burcescu şi Raluca Duţu sunt „capi” de listă la Camera Deputaţilor şi Senat.

Ce partide mai vor în Parlament

PRU, Partidul Republican, Partidul Ecologist Român, Alianţa Noastră România, Partidul Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor, UDMR, Partidul Socialist Român, PRM sunt alte partide care vor să obţină posturi de parlamentari în judeţul Giurgiu.

Marcela Petcu

Advertisement

Arhive