Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Vama Giurgiu va fi amenajată. Pe unde vor circula autoturismele şi TIR-urile

IMG_4689-2Considerată una dintre cele mai importante porţi de intrare în România, Vama Giurgiu arată dezolant, fiind plină de buruieni, gunoaie şi clădiri lăsate în paragină. Practic, zona este într-o stare jalnică şi te face să crezi că nu ai ajuns într-o ţară europeană. Imaginea tristă de acum va deveni în curând amintire, pentru că terenul şi clădirile din Vama Giurgiu au trecut în proprietatea municipalităţii, care a pregătit un amplu proiect de amenajare pentru această zonă.

32 de hectare de teren şi clădirile aferente din Vama Giurgiu au fost preluate de municipalitate de la Ministerul Finanţelor şi vor fi supuse unui proces de amenajare, după ce ani la rândul au fost lăsate în paragină, oferind o imagine proastă turiştilor care tranzitau zona.

IMG_0948-2

Lucrările de amenajare a Vămii Giurgiu vor fi demarate în 2015 şi vor fi finanţate printr-un proiect european în valoare de 15 milioane euro. Acestea presupun construcţia a două parcări şi a unui sens giratoriu între cele două benzinării, iar după finalizarea lucrărilor, traficul va fi redirecţionat prin zona Poliţiei Locale. Totodată, se intenţionează ca staţiile de taxare ale CNADNR să fie mutate mai aproape de intrarea pe pod, purtându-se discuţii în acest sens. Astfel că TIR-urile care vor merge către Vama Giurgiu nu vor mai tranzita cartierul Rudari, unde au existat numeroase nemulţumiri faţă de accesul maşinilor de mare tonaj prin zonă.

Marcela Petcu

3 Responses to Vama Giurgiu va fi amenajată. Pe unde vor circula autoturismele şi TIR-urile

    Advertisement

    Arhive