Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Zăpadă multă, utilaje puţine. Ce spune conducerea Primăriei despre deszăpezirea oraşului

img_2314

În prezent, deszăpezirea oraşului Giurgiu este realizată de cei de la Giurgiu Servicii Locale, care au în dotare doar două pluguri cu sărăriţă, iar alte două au fost închiriate. Primarul Nicolae Barbu susţine că oraşul este circulabil, dar că „se putea şi mai bine”.

„S-a acţionat foarte bine, dar cu utilajele pe care le-am avut”, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă primarul Nicolae Barbu. În opinia acestuia, abia pe la începutul lunii decembrie a fost delegat serviciul de deszăpezire către GSL, după expirarea contractului cu Financiar Urban.

img_2298

„Am găsit două utilaje, sunt acele pluguri cu sărăriţă, de la fostul DADP şi două le-am închiriat. Să sperăm că reuşim să curăţăm zilele acestea, au luat cei de la GSL şi un autogreder, care acţionează acum pe şoseaua de centură, pe drumul de piatră. Este singurul utilaj care poate să intre şi apoi încercăm să intrăm în oraş unde s-au format zone cu gheaţă, să curăţăm, înainte de a veni următoarea zăpadă”, a explicat edilul-şef.

img_2271

Primarul de Giurgiu şi-a exprimat nemulţumirea vis-a-vis de faptul că activitatea celor de al GSL a fost îngreunată de maşinile parcate neregulamentar, în acest sens fiind aplicate nu mai puţin de 40 de amenzi. Totodată, au fost aplicate 10 sancţiuni şi societăţilor comerciale care nu şi-au îndepărtat zăpada din faţa sediilor.

Pe de altă parte, acesta le cere giurgiuvenilor să nu mai arunce zăpada provenită din curăţarea maşinilor şi din curţi direct pe stradă, întrucât din cauza gerului se pot forma poduri de gheaţă.

În momentul de faţă, toate străzile din oraş sunt circulabile, cu excepţia fundăturilor, deoarece utilajele nu au putut pătrunde pe aceste artere înguste.

Autorităţile se aşteaptă la un nou episod de viscol, în noaptea de marţi spre miercuri şi în cursul zilei de miercuri, când se vor mai depune încă 15 centimetri de zăpadă, care se vor adăuga la cei 35 de centimetri existenţi.

La finalul acestor fenomene meteo, începând de joi, Primăria Giurgiu va proceda la evacuarea zăpezii din întreg oraşul.

Marcela Petcu

 

Advertisement

Arhive