Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive„Ziua Europei – ziua tuturor cetățenilor europeni”! Sărbătorim pacea și unitatea în Europa

IMG_1241Pentru profesorii și elevii Liceului Tehnologic „Ion Barbu” din Giurgiu 8 mai 2017 a reprezentat o zi plină de emoție și de bucurie, având în vedere că aceasta prilejuiește organizarea evenimentului „Ziua Europei – ziua tuturor cetățenilor europeni”, dedicat  Zilei Europei, moment în care fiecare cetățean european celebrează pacea și unitatea în Europa.

IMG_1243

Manifestarea a avut loc în sala de lectură a Bibliotecii Județene „I.A. Bassarabescu” Giurgiu și este înscrisă în Programul educativ ”Școli Ambasador ale Parlamentului European”, pe care instituția școlară mai sus menționată îl desfășoară în perioada februarie-iunie 2017.

La eveniment au participat: eurodeputat Victor Negrescu,

IMG_1268

Inspector Școlar General al Județului Giurgiu profesor Gigi Oprișan, Inspector Proiecte și Programe Europene profesor Adriana Trofin, Inspector Educație Permanentă profesor Ildiko Andraș, comisar şef Gogoneata Marian, CPECA Giurgiu, comisar sef de politie Manuela Gabriela Nicoara, Biroul pentru imigrari a jud Giurgiu, directori adjuncți și consilieri educativi ai liceelor municipiului Giurgiu, ambasadori seniori și juniori din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Barbu” Giurgiu, reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor și președinți sau membri ai Consiliilor Școlare din liceele județului Giurgiu.

IMG_1239

IMG_1238

Scopul principal al acestei acțiuni educative a fost acela de a îmbogăți cunoștințele elevilor despre Europa și democrația parlamentară europeană.

Programul educativ  ”Școli Ambasador ale Parlamentului European” este inițiat de către Biroul de Informare a Parlamentului European în România, în parteneriat cu Asociația Asistență și programe pentru dezvoltare durabilă – Agenda 21.

Elevii participanți la această activitate au avut avea ocazia de a se familiariza cu posibilitățile pe care cetățenia europeană le poate oferi și de a conștientiza rolul Parlamentului European în procesul decizional european.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive