Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

107 pompieri de la ISU Giurgiu, demişi. Ce se va întâmpla cu intervenţiile

isu giurgiuA fost locul din care au plecat la sute de intervenţii şi au salvat, de multe ori, tot atâtea vieţi. Din nefericire, peste 100 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu vor fi daţi afară, în urma unei decizii a Curţii Militare de Apel. În aceste condiţii, personalul de la intervenţii şi nu numai a fost decimat, iar conducerea instituţiei a fost nevoită să ia măsuri drastice.

Decizie finală în dosarul penal privind concursul de angajare fraudat de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu. Magistraţii au decis ca documentele celor angajaţi în 2007, afectaţi de decizia Curţii Militare de Apel, să fie anulate. În urma acestei decizii, la jumătatea lunii iulie a început trecerea în rezervă a pompierilor implicaţi în acest dosar. Numai că prin concedierea celor 107 angajaţi, ISU Giurgiu va pierde circa 25% din personal. Vorbim despre pompieri care au participat la sute sau mii de intervenţii la incendii sau au salvat vieţi omeneşti. În situaţia dată, conducerea instituţiei a adoptat un program de lucru mai intens, ture de 24 de ore cu 48 de ore pentru a putea face faţă deficitului de angajaţi.

Dacă până acum se lucra în patru ture, acum vor rămâne trei ture, iar angajaţii vor lucra 24 de ore cu 48 de ore. În ceea ce priveşte personalul de la birouri, sunt cazuri în care au rămas doar  doi salariaţi într-un birou, dar s-au luat măsuri în sensul că s-a făcut o rocadă şi s-a creat un echilibru la nivelul acestora. Ţinem să asigurăm populaţia că nu vor fi afectate intervenţiile şi suntem la fel de pregătiţi ca şi până acum”, a declarat cpt. Mădălina Boţoroagă, purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu.

În ceea ce priveşte posturile rămase vacante în urma acestor demiteri, conducerea ISU Giurgiu susţine că va face demersuri la Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru acoperirea acestora. Rămâne de văzut dacă se va decide organizarea unui nou concurs pentru ocuparea acestora sau vor fi redistribuiţi pe aceste posturi angajaţi de la alte inspectorate.

Marcela Petcu 

12 Responses to 107 pompieri de la ISU Giurgiu, demişi. Ce se va întâmpla cu intervenţiile

    Advertisement

    Arhive