Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Gabriela Horga, deputat de Giurgiu: Bilanţul unui an de mandat

Acum un an de zile, alegătorii din Giurgiu mi-au acordat cel mai important privilegiu: acela de a-i reprezenta în Parlamentul României. Acum este momentul prezentării unui raport de activitate, la un an (link în primul comentariu). A fost un an dificil, dar m-am implicat cu toate puterile mele pentru a găsi soluții, în special în zona mea de expertiză.

Am inițiat 50 de proiecte legislative, de fiecare dată având în minte dorința de a da un sprijin concret. Cinci dintre dintre acestea au intrat deja în vigoare iar altele sunt aproape de finalizarea traseului legislative. Am depus numeroase amendamente, în încercarea de a îmbunătăți proiectele dezbătute de Parlament.

Prelungirea IMM Invest, programul IMM FACTOR a devine mai ușor de accesat prin aprobarea a peste 20 de amendamente pe care le-am depus. IMM Factor asigură lichiditatea IMM-urilor și oferă acces la finanțare prin acordarea de facilități de garantare de către stat .

Organizatorii de expoziții, târguri, congrese vor beneficia de sprijin, în urma amendamentului depus de mine, prin compensarea a 20% din pierderile companiilor.

De la 1 ianuarie 2022, a intrat în vigoare o lege care prevede că instituţiile publice nu vor mai avea dreptul să solicite copii după avize sau alte documente care au fost emise deja de alte instituţii publice. Parlamentul a votat propunerea la care sunt coinițiator, alături de colegul meu, George Tuță.

Cota redusă de 5% a taxei pe valoarea adăugată (TVA) se va aplica și manualelor, cărților, revistelor în format electronic sau audio. Am semnat și susținut acest proiect de lege, inițiat de colegii mei Cătălin Teniţă (USR) și Sebastian Burduja (PNL).

Persoanele care doresc vor putea să folosească semnătura electronică calificată și pe cea avansată, la semnarea contractului de muncă și a actelor adiționale. E deja lege și se aplică, după ce în Parlament au fost preluate și amendamente dintr-un proiect de lege inițiat de Violeta Alexandru, proiect pe care l-am semnat și l-am susținut.

Am susținut și votat pentru reducerea TVA pentru lemnele de foc de la 19% la 5%. A fost admis un amendament în acest sens la un proiect de lege de completare a Codului Fiscal, depus de PNL în 2018. Scopul a fost asigurarea unui preț final mai mic pentru populație.

Nu am considerat și nu consider că dețin soluții la toate problemele, motiv pentru care m-am consulat m-am consulat cu oameni de afaceri, cu oameni cu expertiză în domeniile pentru care am elaborat propuneri legislative sau acte normative.

De asemenea, organizez audiențe, atât la Parlament cât și în zilele în care nu sunt la Parlament. Întâlnirile cu oamenii mi-au permis să aflu care sunt problemele lor și am căutat să le rezolv.

În ceea ce privește proiectele pentru județul Giurgiu, noi, la PNL Giurgiu, formăm o echipă. Noi, parlamentarii, împreună cu președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, sprijinim proiectele administrației locale.

Centura Mihăilești a fost recepționată și dată în folosință. Varianta ocolitoare va decongestiona traficul în zona urbană a orașului Mihăilești, oferind siguranță în circulație, reducerea timpului de transport și reducerea poluării sonore și a aerului.

Din 20 decembrie, noul drum de legătură dintre DN 5 și Vama Giurgiu a fost deschis circulației. Vom avea un drum modern care va asigura o conexiune rapidă cu Vama Giurgiu și Podul Prieteniei spre Ruse.

Au început lucrările de execuție la podul de cale ferată de la Grădiștea, un alt semn că echipa PNL Giurgiu își onorează promisiunile făcute în campania electorală.

Am sprijinit demersurile președintelui CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, de a introduce învățământul dual în Giurgiu. Anul trecut, Giurgiu și alte două județe erau singurele care nu aveau nicio formă de învățământ dual. Avem, deja, anul acesta două clase și anul viitor vom avea cinci. Sunt implicate două instituții de învățământ. Avem deja un parteneriat cu Politehnica București și urmează altul cu ASE București.

Guvernele PNL au sprijinit prin alocări suplimentare județul Giurgiu cu aproximativ 100 de milioane de lei în 2020 și 70 de milioane lei de lei în anul 2021.

Cele mai mari sume au fost acordate la finalul anului trecut, în condițiile în care administrația PSD înglodase județul în datorii.

Alături de echipa PNL Giurgiu m-am implicat în numeroase acțiuni sociale precum acordarea de cadouri de Paște pentru 800 de familii, sprijin acordat copiilor cu nevoi speciale sub formă de pachete cu alimente și produse de igienă, identificarea unor sponsori pentru copii, pentru spitalul din Giurgiu și Bolintin și pentru școli.

Advertisement

Arhive