Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile

Arhive

Vrei să cumperi carne de porc? Atenţie la trichineloză!

porc taiatDirecţia Sanitar- Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu atrage atenţia, printr-un comunicat de presă, crescătorilor şi consumatorilor de carne de porc, asupra gravului pericol la care se expun, consumând carne de porc neexaminată sanitar-veterinar.

Giurgiuvenii se pot îmbolnăvi de trichineloză consumând carne infestată de porc, fără examenul de specialitate al medicului veterinar şi insuficient preparată prin frigere sau fierbere. Pentru a se preveni apariţia acestei boli nedorite, consumatorii au obligaţia de a achiziţiona carne de porc numai din abatoare, măcelarii sau magazine autorizate sanitar veterinar, de a efectua controlul sanitar veterinar al cărnii provenite de la animale sacrificate şi de a evita achizitionarea de carne de la persoane necunoscute.

“Contaminarea omului se previne prin evitarea consumului carnii de porc, al preparatelor  proaspete (cârnaţi, şuncă, pastramă) nesupuse controlului sanitar veterinar şi prin pregătirea alimentelor din carne prin fierbere, frigere complete, precum şi prin folosirea cărnurilor numai după congelare de 20 zile la minus 15 grade C sau 24 ore la -32 grade C”, spun reprezentanţii DSVSA Giurgiu.

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor, inspectorii sanitar-veterinari recomandă efectuarea  examenului trichineloscopic al porcilor sacrificaţi în abatoare şi în gospodăriile individuale. Ei sfătuiesc populaţia să nu achiziţioneze carne de porc de la necunoscuţi şi care nu a controlată sanitar veterinar.

Marcela Petcu 

Advertisement

Arhive