Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

A fost lansat volumul monografic „Biserica Sf. Mare Mucenic Gheorghe, din municipiul Giurgiu, de la zidire până în zilele noastre”

La editura Episcopiei Giurgiului, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a apărut recent volumul monografic „Biserica Sf. Mare Mucenic Gheorghe, din municipiul Giurgiu, de la zidire până în zilele noastre” (127 pp), avându-i ca autori pe Preacucernicul Părinte Nicuşor Puflea, parohul acestei biserici şi pe istoricul Ştefan Dumitrescu.

Volumul, care a apărut în condiţii grafice deosebite, cuprinde istoricul bisericii, structura şi elementele de artă ale sfântului lăcaş, dar şi o serie de ilustraţii din trecutul şi prezentul parohiei şi a zonei în care se află.

Evenimentul s-a desfăşurat în biserica „Sf. Mare Mucenic Gheorghe”, după slujba Sfintei Liturghii – oficiată de Preacucernicul Părinte Protopop Lucian Ştefan alături de un sobor de preoţi şi diaconi.

La lansarea acestei impresionante monografii au participat şi Preacuviosul Părinte Arhimandrit Dr. Teodor Şerban, vicarul Episcopiei Giurgiului şi stareţul Mănăstirii „Sf. Ioan Rusul” – de la Slobozia, şi Preacucernicul Părinte Alexandru Ştefan, Secretar Eparhial şi parohul Bisericii „Înălţarea Domnului” (Eroilor).

„Avem încredinţarea că toţi cei ce vor cerceta paginile acestei monografii de înaltă ţinută academică vor putea descoperi nu doar un document preţios pentru istoria oraşului acestuia atât de încercat de-a lungul timpului, cât şi o icoană preafrumoasă a credinţei celei vii, ce a rodit roadă bogată în ogorul Ortodoxiei. Binecuvântăm această deosebită apariţie, îi felicităm din inimă pe toţi cei care au făcut posibilă apariţia ei, nădăjduind că acest efort de cercetare va oferi tuturor celor interesaţi nu doar o radiografie istorică, ci mai ales o icoană a unei comunităţi închegată în jurul credinţei şi al dragostei pentru neam şi ţară”, a arătat, în Cuvântul înainte al acestei Monografii, Preasfinţitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului.

Advertisement

Arhive