Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

A fost lansată ”Rețeaua binelui”, platforma care oferă acces la echipă multidisciplinară și informații utile pacienților cu afecțiuni oncologice, aparținătorilor si publicului interesat de prevenție

Asociația Suport pentru Educație și Sănătate (ASES) în parteneriat cu Clinicile Medicale LOTUS-MED din București, cu susținerea financiară a companiei Cordia, parte a grupului Futureal, anunță lansarea proiectului ”Rețeaua binelui”. 

Prin acest proiect de responsabilitate socială ne propunem să informăm, educăm, conștientizăm publicul larg să ia atitudine activ pentru prevenirea și diagnosticarea precoce a cancerului de sân și a cancerului colorectal.

Informațiile medicale complexe vor fi prezentate într-o manieră simplificată, clară și pe înțelesul oamenilor.

Platforma “Rețeaua Binelui” este dedicată persoanelor interesate de prevenția în cancerul de sân și în cancerul colorectal, pacienților oncologici, aparținătorilor acestora precum și supraviețuitorilor de cancer.

“În România, toate statisticile indică creșteri alarmante ale incidențelor celor două patologii- cancerul colorectal reprezintă a doua cauză de mortalitate neoplazică; cancerul de sân este cel mai frecvent cancer întâlnit la populația feminină și principala cauză de mortalitate prin cancer la femei.

În consecință, această estimare reprezintă motivația noastră de a oferi informații despre prevenția în cancerul de sân și colorectal, factori de risc, simptomatologie, metode de diagnostic, monitorizare și viață echilibrată după cancer”, afirmă Mihaela Cotîrlă, Fondator și Președinte al Asociației Suport pentru Educație și Sănătate.

Proiectul ”Rețeaua binelui” aduce la un loc o echipă de profesioniști din diverse specialități, care să ofere audienței interesate o perspectivă 360, integrată, asupra afecțiunilor oncologice.

Echipa este formată din medici de familie, oncolog, medic de anatomie-patologică, medic radiolog, medic genetician, psiholog, nutriționist și navigator de pacienți oncologici.

Prin ”Rețeaua binelui” pacienții oncologici pot accesa specialiștii de care au nevoie, grație parteneriatului dintre Asociația Suport pentru Educație și Sănătate (ASES) și Clinicile Medicale LOTUS-MED.

Proiectul ”Rețeaua binelui” pune un accent deosebit și pe creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța prevenției. Astfel, toate persoanele interesate vor găsi informații despre tipurile de analize, investigații medicale și chestionare privind riscul de a dezvolta cancer de sân și colorectal.

Prin conținutul disponibil pe platformă (articole medicale, interviuri, podcast-uri, instrumente care ajută la monitorizarea bolii în timpul și după încheierea terapiei) pacienții vor avea parte atât de suport informațional, cât și emoțional, iar astfel vor economisi timp prețios în drumul de la diagnostic la tratament și vor fi motivați să lupte împotriva bolii.

 

Despre Asociația Suport pentru Educație și Sănătate (ASES)

Asociația Suport pentru Educație și Sănătate este o organizație neguvernamentală și non-profit, înființată din dorința de a aduce mai aproape de oameni teme de interes general și de a identifica, împreună cu factorii de decizie, cele mai eficiente soluții. Printre obiectivele asociației se numără promovarea, dezvoltarea, implementarea și coordonarea de activități, campanii, proiecte și programe în domeniul educație și sănătate. Mai multe detalii despre proiectele Asociației Suport pentru Educație și Sănătate puteți afla pe site-ul: https://www.educatie-si-sanatate.ro/proiectehttps://www.educatie-si-sanatate.ro/reteaua-binelui/.

 

Despre Cordia
Cordia este unul dintre cele mai mari grupuri de dezvoltare rezidențială și investiții corporative din regiunea Europei Centrale și de Est, cu un brand puternic și bine cunoscut, prezent pe segmentele mediu și mediu superior ale piețelor din Ungaria, Polonia, România și desfășoară un proiect pilot în Spania. Cordia este de asemenea activă pe piața din Regatul Unit al Marii Britanii, prin Blackswan Property. Grupul Cordia are o experiență de peste 20 de ani și a câștigat multiple premii internaționale, printre care: „ULI Global Awards for Excellence”, „Best Mixed-Use Project in Europe” International Property Awards, Bloomberg TV, The New York Times, „Best Purpose Built Project Worldwide”, acordat de Federația Internațională pentru Real Estate (FIABCI).

Despre Clinicile Medicale LOTUS-MED

Înființată în anul 1998, LOTUS-MED este o societate cu capital românesc privat, care funcționează ca un prestator de servicii și soluții medicale clinice și de laborator într-o multitudine de specialități medicale, din etapa de diagnosticare până la tratament și monitorizare post-tratament.

La Centrul integrat în tratarea afecțiunilor oncologice care funcționează în cadrul uneia din cele două clinici LOTUS-MED, pacienții sunt tratați multidisciplinar și beneficiază de servicii medicale de prevenție, diagnosticare, tratament și monitorizare la standarde înalte de calitate.

Advertisement

Arhive