Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Acțiune preventivă la un liceu din municipiul Giurgiu

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și cei din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Giurgiu, în colaborare cu reprezentanții din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane-Centrul Regional București, au organizat, la data 18 ianuarie a.c., ora 10.00, o acțiune la Liceul Teoretic Tudor Vianu, din municipiul Giurgiu, având ca tema prevenirea traficului de persoane, dar și prevenirea fenomenelor de absenteism sau abandon școlar.

Scopul acţiunii a fost acela de a preveni traficul de persoane, fiind discutate teme privind metodele de racolare folosite de către traficanții de persoane, formele, consecințele, dar și metodele de prevenire pentru a nu deveni victimele traficului de persoane.

Totodată, elevilor le-au fost prezentate materiale video, precum și exemple ale unor cazuri privind traficul de persoane cu scopul de a preveni si conștientiza consecințele acestor fapte.

Prin desfășurarea unor astfel de activități, polițiștii își doresc să fie alături de elevi, să-i ghideze și să-i învățe cum să fie responsabili în vederea adoptării unei bune conduite în societate.

Prevenirea victimizării minorilor, abandonului școlar și absenteismului de la orele de curs reprezintă priorități pentru polițiștii Biroului Siguranță Școlară, context în care, astfel de activitati se vor desfășura și în perioada următoare.

Advertisement

Arhive