Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

„Adolescenţă fără delincvenţă”, la Şcoala generală nr.7 Giurgiu

adolescenta fara delicventaInspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Giurgiu, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Giurgiu, Poliţia de Proximitate şi Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu, derulează un proiect de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, intitulat „ADOLESCENŢĂ FĂRĂ DELINCVENŢĂ”.

La data de 10 octombrie 2013 poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea delincvenţei juvenile la Şcoala Generală nr. 7  din municipiul Giurgiu.

Pe timpul acţiunii au fost dezbătute următoarele aspecte:

          – poliţiştii au prezentat din punct de vedere legislativ, conceptul de responsabilitate parentală în cazul infracţiunilor comise de minori, precum şi modalităţi de prevenire a victimizării elevilor şi implicării lor în fapte antisociale;

         –  s-au făcut precizări cu privire la moralitatea adolescentină care trebuie descifrată în raport cu efervescenţa specifică acestei categorii de vârstă;

–  au fost prezentate aspecte teoretice privind etiologia fenomenului delincvenţei juvenile, morbiditate psihică şi simptomatologia în deviaţiile comportamentale precum si modalităţi de prevenire a criminalităţii.

În urma discuţiilor purtate cadrele didactice au solicitat lămuriri ale unor aspecte ce ţin de: drepturile şi obligaţiile copilului, răspunderea penală a minorilor, violenţa intrafamilială, traficul şi consumul ilicit de droguri.

Prin aceste acţiuni poliţiştii urmăresc menţinerea unei legături permanente între Poliţie şi Şcoală, dat fiind faptul că şi poliţia are un rol educativ pentru noile generaţii.

Finalitatea acţiunilor o reprezintă siguranţa elevilor şi prevenirea situaţiilor de risc delictual în rândul minorilor.

campanie scoala 7

Advertisement

Arhive