Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

AJOFM Giurgiu. Situația plăților efectuate în județul Giurgiu pentru șomajul tehnic

Până la data de 21 mai 2020, la nivelul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Giurgiu au fost verificate și plătite toate cererile corect depuse de angajatori pentru plata șomajului tehnic aferent lunii aprilie 2020, respectiv 676 solicitări pentru un număr de 3518 salariați.

Suma totală plătită până la această dată către angajatori este de 6.019.293 lei.

Pentru a veni în sprijinul angajatorilor și salariaților afectați de starea de urgență, angajații agenției au făcut toate demersurile astfel încât sumele solicitate să fie virate angajatorilor în cel mai scurt timp. Deși termenul legal este de 15 zile,  durata medie a timpului de analiză a documentelor și plată  a sumelor  a fost de 4 zile.

Pentru luna mai 2020 angajatorii pot depune documentele aferente plății șomajului tehnic  începând cu data de 01 iunie 2020.

Precizăm faptul că documentele necesare acordării șomajului tehnic vor fi completate și încărcate în platforma digitală https://aici.gov.ro.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Giurgiu va depune în continuare toate eforturile necesare, astfel încât solicitările din partea  angajatorilor și a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să fie rezolvate într-un timp cât mai scurt.

Arhive