Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Alianţa USR – PLUS Giurgiu: LA MULȚI ANI, ROMÂNIE, CE TE VREM FĂRĂ HOȚIE!

La ceas aniversar, noi, USR Giurgiu, ne-am propus să revenim acasă, să readucem acasă copiii și valorile noastre, oamenii de bine și pe cei educați pentru ca împreună cu toți să repunem județul Giurgiu pe harta civilizației naționale și europene, acolo unde îi este locul.

În zi de sărbătoare, și nu una oarecare, este firesc sa fim veseli, mândri și să petrecem. Acum, azi, nu avem niciun motiv. E pandemie, sunt restricții. Stăm închiși în case așteptând ceva, nu știm sigur ce. Vaccinul incert, desenat în scheme de distribuție închipuite, povestite de lideri care au la activ mai multe conferințe de presă decât realizări. Sau poate așteptăm covidul ce ne-a cucerit localitate cu localitate, om cu om și cimitir după cimitir…

Din păcate, din cauza pandemiei și nu numai, toate par invers, firescul a devenit o excepție în România și mai ales în județul Giurgiu.

Pentru giurgiuveni, de acest Întâi de Ningău, totul este mult mai trist, cel mai trist de la Sfânta Revoluție încoace, pentru că însumează 30 de tristeți anterioare, din 30 de ani de asuprire politică doar pentru interese personale sau de grup restrâns.

În această perioadă politicienii nu au făcut nimic pentru giurgiuveni. Aproape nimic. Ceva firimituri și multe, prea multe minciuni și hoții. Găști, tunuri, combinații, conflicte…

În cei 31 de ani scurși de la Revoluție, bunicii, părinții și noi am votat cu credință, cu speranță, cu încredere. Și am primit doar amăgiri. Bunurile județului și ale municipiului au fost vândute sau concesionate îmbuibaților care ne-au mințit. Banul public s-a scurs în buzunarele bibanilor, cu pretenții de rechini. În ANL-uri stau milionarii și adevărații săraci sunt la limita existenței. În funcțiile bănoase găsim doar rudele și acoliții decidenților. În Giurgiu s-a instaurat regimul incompetenței și al parveniților. Repetenții din școli și licee au ajuns să țină la ușile lor, cu capul în jos, premianții și olimpicii de altădată.

Toate acestea nu au fost îndeajuns. În Giurgiu, din cauza imposturii și a hoției generalizate, s-a împământenit linșajul fratricid, trădarea aproapelui devenind politică de zonă.

Mergi în lume și în țară. Se întâlnesc întâmplător ardeleni, oșeni, dobrogeni, olteni sau moldoveni. Se îmbrățișează, se adună, se ajută și se promovează. La noi e altfel, giurgiuvenii se sfâșie, se toarnă, se atacă. Nu-și cumpără pâine ca să ia cuțite, nu construiesc nimic pentru că demolează zâmbind satisfăcuți, urăsc frecvent și se iubesc doar pe ei înșiși și conturile lor babane.

Am avut până de curând trei miniștrii deodată, caz unic în România pentru un județ atât de mic, în cele mai importante domenii: transporturi, economie și energie, care în loc să-și dea mâna și să ridice județul, se atacau reciproc într-un joc stupid al orgoliilor și al intereselor exclusiv individuale. Politica roș-galbenă…

Una dintre cauzele principale pentru cele întâmplate până acum este aceea că la conducerea politică a județului Giurgiu s-au perindat doar incompetenți, străini de educație, patriotism, bun simț și bună intenție.

Aceste timpuri ratate creează tineri defecți și, ca un tăvălug al prostiei, totul se perpetuează, se înmulțește. Valoarea este împinsă si rămâne în șanț, lăsând loc ca pe asfalt să defileze nulitatea, hoția și impostura.

Adolescenții și tinerii pleacă la liceele și la universitățile din București, valorile, profesioniștii și oamenii educați migrează și ei de scârbă și astfel am devenit un județ “sărac” și trist… Toți aceștia pleacă și nouă ni se baga pe gât horgi și cazanciuci care nu au loc în bârlogul lor politic și asta pentru că “la proști este loc”, așa cum spun liderii partidelor care au adus România în starea actuală.

La ceas aniversar, noi, USR Giurgiu, ne-am propus să revenim acasă, să readucem acasă copiii și valorile noastre, oamenii de bine și pe cei educați pentru ca împreună cu toți să repunem județul Giurgiu pe harta civilizației naționale și europene, acolo unde îi este locul.

LA MULȚI ANI, ROMÂNIE, CE TE VREM FĂRĂ HOȚIE!

Comandat de Alianţa USR – PLUS Giurgiu, cod mandatar 11200021

Arhive